Team LottoNL-Jumbo spaart zich in tweede etappe Tour of Oman

Team LottoNL-Jumbo spaart zich in tweede etappe Tour of Oman

De renners van Team LottoNL-Jumbo zijn de tweede etappe van de Tour of Oman op een zuinige manier doorgekomen. In de rit van Omtanel Head Office naar Quriyat gingen alleen Mike Teunissen en George Bennett voor een goede uitslag. Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) won.

 

“We wilden de etappe van vandaag zo zuinig mogelijk doorkomen om fit te zijn voor morgen”, legde ploegleider Jan Boven na afloop het strijdplan van Team LottoNL-Jumbo uit. “In de finale kon het op de kant gaan, daar wilden we even scherp zijn. Verder is iedereen de dag op een relaxte manier gefinisht. Mike Teunissen wilde na zijn prestatie van gisteren graag voor een goed resultaat gaan en daar heeft hij, net als George Bennett, de ruimte voor gekregen. Mike heeft het vandaag goed gedaan. Hij moet nog iets sterker worden, maar wat hij vandaag heeft laten zien, is mooi.”

 

Doorgroeien

Teunissen eindigde als 24e in de daguitslag en verloor 26 seconden op ritwinnaar Boasson Hagen, maar reed op 400 meter van de streep nog in de kopgroep. “De aankomst was vandaag weer lastig en in de top-10 eindigen echt klasbakken”, gaf Teunissen aan. “Dan is het moeilijk om kort te eindigen, maar ik heb geprobeerd om zo goed mogelijk mee te komen. Met nog 400 meter te gaan moest ik passen. Vorig jaar moest ik op dit soort bergjes nog vrij snel uitsturen en nu kom ik al een stuk langer mee. Ik wil nog verder doorgroeien in dat proces en wat dat aangaat is het leuk dat ik van de ploeg de ruimte krijg om het te proberen in dagen als vandaag. Laten we afspreken dat ik hier volgend jaar wel meesprint om de etappezege.”

 

De relatieve rust voor de mannen van Team LottoNL-Jumbo blijft beperkt tot één dag, want donderdag staat er een belangrijke rit op het programma. “Morgen gaan we ervoor knokken om een goede sprint te rijden met Moreno Hofland”, gaf Boven aan. “Hij voelt zich goed en krijgt morgen de kans om zich te laten zien. Daar focussen wij ons dan ook op.”

Gerelateerde updates