Team LottoNL-Jumbo speelt geen rol in sprint Amstel Gold Race

Team LottoNL-Jumbo speelt geen rol in sprint Amstel Gold Race

Robert Gesink is 23e geworden in de 51e Amstel Gold Race. De kopman van Team LottoNL-Jumbo had zijn energie gespaard voor de laatste beklimming van de Cauberg, maar behaalde in de sprint van een groep van 47 man geen topresultaat. Enrico Gasparotto (Wanty - Groupe Gobert) won.

 

De laatste beklimming van de Cauberg was zondag doorslaggevend in de Amstel Gold Race. Enrico Gasparotto en Michael Valgren (Tinkoff) sloegen op de laatste heuvel van de dag het beslissende gaatje. Achter hen sprintte een kleine groep renners voor de derde plaats, waaronder Robert Gesink en Wilco Kelderman. “Als je ziet hoe klein de groep aan het begin van de finale nog was, weet je hoe zwaar de koers vandaag is geweest”, zei ploegleider Merijn Zeeman na de wedstrijd. “Er was vanaf het begin af aan strakke controle en daardoor werd het een afvalrace.”

 

Forceren

Die afvalrace werd dus beslist op de Cauberg, maar vlak daarvoor was Team LottoNL-Jumbo nog met vijf man vertegenwoordigd en probeerden zij het initiatief te nemen. Bert-Jan Lindeman, Enrico Battaglin en Sep Vanmarcke vielen aan. “We wilden in de voorfinale al wat forceren”, vervolgde Zeeman. “We rijden echter op het hoogste niveau en zodra er één ploeg een beweging maakt, wordt daar meteen door een ander team op gereageerd. Onze mannen hebben geen ruimte gekregen en de groep was vervolgens te groot voor Robert Gesink en Wilco Kelderman om een goed resultaat uit de sprint te halen. We hebben met vijf man in die groep wel een sterke teamprestatie geleverd, maar het resultaat dat we nastreven, hebben we niet gehaald.”

 

Cauberg

Voor Robert Gesink zat er uiteindelijk niet meer in dan zijn 23e plaats. “Het was een super hectische wedstrijd”, gaf hij aan. “Je ziet aan Tim Wellens (Lotto - Soudal) dat het moeilijk is om vooruit te blijven na een demarrage voor de Cauberg. Het liefst wil ik ook aanvallen, maar mijn energie raakt dan een keer op, dus besloten we om te wachten. De andere mannen zijn alert gebleven en in kansrijke posities meegesprongen. Ik heb de hele wedstrijd energie gespaard en gegokt op de laatste keer Cauberg. Dit was wat er in zat voor mij, vandaag.” 

 

Koud

Wilco Kelderman werd kort achter Robert Gesink 30e. “De regen maakte de finale vandaag extra lastig”, zei Kelderman. “Ik heb het koud gehad. De jongens reden heel de tijd attent van voren, maar daar zat ik nooit echt bij. Ik heb geen goede finale gereden en in de sprint zat ik klem. Ik ben niet echt tevreden.”

 

Sep Vanmarcke maakte zijn debuut in de Amstel Gold Race en stond zijn ploeggenoten tot diep in de finale bij. “Aan het begin van de koers dacht ik dat ik niet ver zou komen”, gaf de Belg aan. “Ik heb afgelopen week een verkoudheid opgelopen en mijn neus zat helemaal dicht. Toen het ging regenen, kwam ik er echter toch helemaal doorheen en voelde ik dat ik de Cauberg kon overleven. Toen ik in de finale in de wind kwam te zitten, kostte dat mijn krachten. Ik heb Robert naar de voet van de Cauberg gebracht en toen hield het voor mij op.”

Gerelateerde updates