Team LottoNL-Jumbo tankt vertrouwen uit 2e plaats Hofland in Tour of Oman

Team LottoNL-Jumbo tankt vertrouwen uit 2e plaats Hofland in Tour of Oman

Moreno Hofland is tweede geworden in de derde etappe van de Tour of Oman. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo profiteerde in Naseem Park van de goede voorbereiding van zijn team. Alexander Kristoff (Team Katusha) won de rit.

 

De uitslag van de derde etappe van de Tour of Oman deed al vermoeden dat de sprint van Moreno Hofland goed werd voorbereid door Team LottoNL-Jumbo, maar de tweede plaats van de topsprinter en de vierde plaats van ploeggenoot Mike Teunissen vertelden niet het hele verhaal. “Het plan dat we hadden, hebben we voor 85 procent kunnen uitvoeren”, gaf ploegleider Jan Boven na afloop aan. “Op het draaipunt, zes kilometer voor het einde, wilden we nog niet helemaal vooraan zitten, maar de voorkant van het peloton wel kunnen zien. Daarna was het een kwestie van durven wachten tot de laatste 2,5 kilometer. Dat is gelukt en dat is mede met dank aan onze verzorgers die bij de finish stonden, de finale voor ons hebben gereden en info hebben gegeven over de omstandigheden.”

 

Anticiperen

Toch ging in de finale niet alles helemaal vlekkeloos. “Er was een vluchtheuvel op 800 meter van de finish en daar koos niet iedereen dezelfde kant”, zei Boven. “Tom Van Asbroeck en Moreno hebben toen het wiel van Kristoff gekozen. Mike zat ergens anders en kon zijn taak daardoor niet helemaal uitvoeren.” Toch zag Hofland zelf juist op dat moment dat zijn ploeg zich ontwikkelt. “Het plan dat je van tevoren maakt, kun je negen van de tien keer niet helemaal uitvoeren”, legde hij uit. “Dan gaat het erom dat je daar goed op anticipeert en daar ging het tot nu toe nog vaak fout. Vandaag durfden we gedeeltelijk van ons plan af te wijken en is het goed gekomen.”

 

De tweede plaats van Hofland voelt voor hem dan ook vooral als een overwinning. “Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen en ook voor het vertrouwen van de rest van de ploeg. We laten nu zien dat we mee kunnen doen. Natuurlijk wil ik het liefst winnen, maar deze tweede plaats is een hele mooie stap voor ons. Daarnaast is Kristoff op dit moment heel erg sterk.”

 

Hofland krijgt vrijdag geen kans op een nieuwe sprint. Dan staat er een zware bergetappe op het programma van de Tour of Oman. “Dan gaan we zien hoe de conditie van George Bennett is”, zei Boven. “We gaan hem aan de voet van de slotklim afzetten en daarna is voor de rest van het team een kwestie van de etappe goed doorkomen.”

Gerelateerde updates