Team LottoNL-Jumbo trekt Lobato aan

Team LottoNL-Jumbo trekt Lobato aan

Juan José Lobato gaat Team LottoNL-Jumbo vanaf komend seizoen versterken. De 27-jarige Spanjaard komt over van Movistar en tekent voor twee seizoenen. Lobato won in 2016 al vier wedstrijden en wil zich bij de Nederlandse World Tour-formatie ontwikkelen als sprinter en als renner voor de heuvelklassiekers.

 

“Lobato is een sterke aanwinst voor ons plan richting 2018”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Hij is een renner die goed bergop kan en bij lastige finales kan meesprinten voor de eindzege, met name bij hellende aankomsten.”

 

Perfecte keuze

De Spanjaard kwam in zijn professionele carrière uit voor Andalucia, Euskatel en Movistar en won 15 wedstrijden, waarvan 4 dit seizoen. “Ik ben blij met mijn overstap naar Team LottoNL-Jumbo”, geeft Lobato aan. “Ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe ploeg en mijn keuze voor een Nederlandse ploeg gaat me helpen in de ontwikkeling van mijn sprint- en klassieke kwaliteiten. Als je een goede sprinter en een goede klassieke renner wilt zijn, is Team LottoNL-Jumbo de perfecte keuze.”

 

Lobato kijkt bovendien uit naar het werken met Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. “Iedereen kan zien dat Team LottoNL-Jumbo veel progressie boekt met klassementsrenners als Steven Kruijswijk, maar ze doen het ook fantastisch met jonge, talentvolle sprinters zoals Dylan Groenewegen. Dat zorgt ervoor dat ik graag onderdeel wil uitmaken van deze ploeg. Ik wil leren van de trainers en de sportieve structuur in het team.”

Gerelateerde updates