Team LottoNL-Jumbo verlengt samenwerking met Daily Fresh Food voor drie jaar

Team LottoNL-Jumbo verlengt samenwerking met Daily Fresh Food voor drie jaar

Daily Fresh Food is ook de komende drie jaar de officiële foodpartner van Team LottoNL-Jumbo. Het contract werd afgelopen zondag tijdens de Amstel Gold Race getekend.

Daily Fresh Food blijft het team ondersteunen met uitgebalanceerde voeding, waarmee de wielrenners het beste uit zichzelf kunnen halen de komende seizoenen.

Gezond en lekker eten
De samenwerking tussen Team LottoNL-Jumbo en Daily Fresh Food gaat verder dan alleen het leveren van gezond en lekker eten. “Wij stellen een uitgebalanceerde menucyclus samen, die afgestemd is op de wensen en behoeften van de wielrenners”, zegt Frans Hochstenbag, directeur van Daily Fresh Food. “Hierbij kijken we niet alleen naar de voedingswaarde die nodig is om te herstellen van de inspanning van vandaag, maar ook naar wat nodig is voor de dag van morgen. Door de menusamenstelling over een langere periode te bekijken, proberen we de optimale prestatie te bevorderen.”

Prestatie voeding
"Daily Fresh Food voegt inhoudelijk echt iets toe aan de prestaties van ons team”, geeft Richard Plugge, algemeen directeur van Team LottoNL-Jumbo aan. “Bijvoorbeeld in de Tour de France, waar gezond eten en herstel belangrijk zijn. Met de heerlijke voedingsrijke maaltijden kunnen de renners de volgende dag weer op niveau koersen."  

Samen met medici, voedingsdeskundigen en inspanningsfysiologen van Team LottoNL-Jumbo heeft Daily Fresh Food het voedingsprogramma voor de trainingen en wedstrijden van de wielerploeg samengesteld.

Hochstenbag: “Met natuurlijke ingrediënten hebben we voedingsproducten ontwikkeld. Deze producten zijn afgestemd op de prestatie die geleverd moet worden. Denk aan het verschil tussen een Touretappe over vier Alpencols en een vlakke klassieker.”

Gerelateerde updates