Team LottoNL-Jumbo verliest Kelderman in eerste etappe Volta Catalunya

Team LottoNL-Jumbo verliest Kelderman in eerste etappe Volta Catalunya

Wilco Kelderman is halverwege de eerste etappe van de Volta Ciclista a Catalunya ziek uitgevallen. De klassementsrenner van Team LottoNL-Jumbo had maandag al vroeg moeite om het tempo te volgen. Kopman Robert Gesink kwam de rit zonder problemen door. Nacer Bouhanni (Cofidis) won.

 

“Het was geen goede dag voor ons, door het verlies van Wilco”, zei ploegleider Addy Engels na afloop over het uitvallen van Kelderman. “We hadden vanochtend nog de overtuiging dat hij erdoorheen zou komen. Hij is een paar dagen geleden ziek geworden, maar dat ging daarna weer goed. Vanmorgen kreeg hij opnieuw last. Tijdens de etappe had hij het al snel lastig. Hij had moeite de groep te volgen toen het tempo nog niet zo hoog lag, helaas.”

 

Ontwikkeling

Zonder Kelderman gingen de mannen van Team LottoNL-Jumbo de finale van de rit in, die door het slechte weer interessant werd. “Het weer zorgde voor stress en het parcours was op dat moment ook vrij lastig”, vervolgde Engels. “De ploeg is daar zonder problemen doorheen gekomen. Koen Bouwman en Alexey Vermeulen zaten niet bij de eerste groep, maar het is hun debuut in de World Tour, dus zij moeten zich vooral richten op hun ontwikkeling.”

 

Robert Gesink hield een goed gevoel over aan de eerste rit in Catalonië. “Geen dag is makkelijk op dit niveau, maar ik zat op de goede momenten op de goede plaats dankzij mijn ploeggenoten”, zei hij. “Daarmee zijn we de eerste gevaarlijke dag goed doorgekomen. Het lijkt misschien een gewone sprintersetappe met Bouhanni als winnaar, maar dat was het zeker niet.”

 

Wind

Dinsdag staat er weer een lastige etappe op het programma in de Volta Ciclista a Catalunya. “Vorig jaar won Valverde (Movistar) deze rit en was de groep meer uitgedund dan vandaag”, zei Engels. “Het hangt ook een beetje van de wind af. Dat kan het dubbel lastig maken, maar het kan ook zomaar eenzelfde scenario worden als vandaag.”

Gerelateerde updates