Teunissen 4e in enerverende 7e etappe Tour of California

Teunissen 4e in enerverende 7e etappe Tour of California

Mike Teunissen is vierde geworden in de 7e etappe van de Amgen Tour of California. Teunissen viel zaterdag aan en eindigde in het eerste gedeelte van het opgesplitste peloton. Alexander Kristoff (Katusha) won de rit. Timo Roosen werd 9e.

De voorlaatste etappe in de Tour of California begon met een groot gevecht om de plaatsen in de kopgroep. “Eerst reden 14 renners weg met Mike Teunissen daarbij”, zei ploegleider Frans Maassen. “Dat leek de ontsnapping van de dag te worden, maar Trek - Segafredo bleef tempo maken in het peloton. Het peloton viel uit elkaar en het eerste gedeelte kwam terug bij de kopgroep. Daarna zijn George Bennett, Peter Sagan (Tinkoff) en drie anderen weggereden, maar zij kregen geen ruimte.”

Geïsoleerd
“Het was een zware dag vandaag”, gaf Bennett aan. “We hebben voluit gestreden vanaf de eerste kilometer. Ik voelde me sterk. Aan het begin van de etappe werd er veel aangevallen, ook door de klassementsrenners en op een gegeven moment waren we nog maar met vijf mannen uit de top van het klassement over. Iedereen zat geïsoleerd, dus ik voelde dat het een goed moment was om aan te vallen. Het leverde helaas niet het gewenste resultaat op.”

Een grote groep renners, met daarin de volledige top van het klassement sprintte vervolgens voor de etappe. “Het lukte vandaag eindelijk om in de kopgroep te zitten”, zei Teunissen. “Ik kon er niet lang van genieten omdat er zo hard werd gekoerst. Met hulp van Timo Roosen heb ik nog een mooie vierde plaats kunnen halen.”

Speciale dag
“Het is mooi dat Mike vandaag vierde is geworden na al het werk dat hij deze week voor mij heeft verricht”, zei Bennett. “Het was een speciale dag voor ons team door de roze trui van Steven Kruijswijk in de Giro d’Italia. Ik wilde het nog mooier maken en viel aan, maar het zat er helaas niet in.”

Gerelateerde updates