Teunissen wint in Westrozebeke

Teunissen wint in Westrozebeke

Mike Teunissen heeft de kermiskoers van Westrozebeke gewonnen. De jonge renner van Team LottoNL-Jumbo was de snelste van een kopgroep van drie die ontsnapte uit een grotere groep waarin ook Rick Flens, Timo Roosen en Maarten Wynants zaten.

“Het is natuurlijk altijd leuk om te winnen”, zei Teunissen na zijn zege. “Het ging hard, vandaag. Er ontsnapten steeds groepjes renners en die werden daarna weer teruggepakt. Uiteindelijk kwamen we met twintig man voorop te zitten. Wij waren vertegenwoordigd met Rick Flens, Timo Roosen, Maarten Wynants en ik. We zijn vervolgens blijven aanvallen. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van vijf met Timo en ik en daar wist Maarten vervolgens nog bij aan te sluiten. In de laatste ronde demarreerde ik nog een keer en kreeg ik Brian van Goethem (Team Roompot) en Sander Helven (Topsport Vlaanderen – Baloise) mee. Ik won uiteindelijk de sprint van dat groepje.”


“Het was geen ABC-tje”, vulde ploegleider Erik Dekker aan. “Maar Mike heeft het goed gedaan. Hij is eerstejaars prof, dus dat maakt het extra mooi dat hij een overwinning heeft kunnen boeken. Wij waren redelijk goed vertegenwoordigd van voren, maar er zat in de persoon van Aidis Kruopis (An Post) een hele snelle man bij. Toen Maarten bij de kopgroep aansloot, konden we hem onder druk zetten. Dat was de sleutel naar de overwinning. Uiteindelijk was het leuk om deze koersen te rijden. Iedereen was gemotiveerd en we hebben elke keer meegedaan om de overwinning. Twee van de vier wedstrijden hebben we ook daadwerkelijk gewonnen, dus het is geslaagd geweest.”

Gerelateerde updates