Tevreden Kelderman 4e in Ruta del Sol

Tevreden Kelderman 4e in Ruta del Sol

De laatste etappe in de Ruta del Sol eindigde voor Wilco Kelderman met een 7e plaats in de door Alejandro Valverde gewonnen bergrit. De Spanjaard van Movistar greep ook de zege in het algemeen klassement. Wilco Kelderman wordt daarin 4e.

 

De laatste rit kende een zwaar slot. In de 171-kilometerlange slotetappe van San Roque naar Puerto Peñas Blancas kregen de wielrenners vijf beklimmingen voorgeschoteld. Na enkele schermutselingen onderweg, bleven slechts de sterksten in de wedstrijd over, in een elitekopgroep met daarbij Wilco Kelderman. 

 

“Het was volgens mij een eerlijke strijd”, vertelde ploegleider Addy Engels. “Dat is op dit moment het niveau van Wilco Kelderman. Toen Valverde aanzette kon niemand echt mee. Maar als je in je eerste koers van het jaar 4e kan worden in zo’n deelnemersveld ben je goed bezig.”

 

Team LottoNL-Jumbo liet gisteren over de gehele breedte van de ploeg een goede vorm zien in de tijdrit. Addy Engels is dan ook te spreken over zijn team.

 

“De jongens hebben Wilco tot aan de voet van de laatste beklimming goed kunnen beschermen”, vervolgde hij. Kruijswijk, Tjallingii, Battaglin en Lindeman zaten er toen nog gewoon bij. Ze hebben vandaag niet stil gestaan en dan weet je dat onze mannen goed uit de winter gekomen zijn. Ik ben dus heel tevreden waar we nu staan.” 

 

De afgelopen winter investeerde het team veel tijd en moeite in teambuilding en een nieuwe setup met treintjes. De eerste resultaten daarvan worden nu zichtbaar.

 

“Soms refereer ik nog eens aan de afspraken die we gemaakt hebben tijdens ons trainingskamp bij de Landmacht”, zei Engels. “De basis is gewoon goed. We weten wat we moeten doen en het is goed om ergens op te kunnen terugvallen. Zaak is nu om de conditie verder uit te bouwen want de concurrentie staat niet stil.”

 

Wilco Kelderman was zelf zeer tevreden met zijn optreden tijdens zijn eerste koers van het jaar. In de tijdrit werd hij nipt geklopt door Van Garderen en vandaag verloor hij weliswaar plaatsen in het algemeen klassement maar consolideerde zijn positie in de top 10 van dat klassement.

 

“Ik ben wel blij met mijn prestaties hier in de Ruta”, zei Wilco Kelderman na de etappe. “Vandaag stonden er meer dan 4.000 hoogtemeters op het programma en als je dan in je eerste koers zo mee kan dan weet je dat je goed uit de winter gekomen bent. Ik heb afgelopen winter stap voor stap opgebouwd. Eerst veel aandacht gegeven aan mijn rug waar ik vorig jaar nogal last van had en toen hard getraind. Dat het nu zo lekker loopt, geeft vertrouwen.”

 

De volgende wedstrijd van Wilco Kelderman is de Franse etappekoers Parijs-Nice, die van 6 tot met 13 maart gehouden wordt. 

 

“Ik kijk wel uit naar Parijs-Nice. Straks nog wat puntjes op de i zetten in de trainingen. Je merkt hier dat sommige anderen net iets beter zijn en ik voel dat ik nog wel kan verbeteren. Dan ben ik ook klaar voor Parijs-Nice.”


 

Gerelateerde updates