Valpartij hindert Hofland in finale Dauphiné rit 4

Valpartij hindert Hofland in finale Dauphiné rit 4

Moreno Hofland is in de vierde etappe van het Criterium du Dauphiné niet aan sprinten toegekomen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo zag dat de sprintvoorbereiding al grotendeels mislukte en kon dat door een valpartij die vlak voor hem plaatsvond ook niet meer goed maken. Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) won de rit. 

 

“We zaten bovenop de laatste heuvel al niet op de plaats waar we wilden zitten”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “We waren niet goed genoeg op de momenten dat het moest. Daar hebben we het in eerste instantie verspeeld. Vervolgens zorgde een valpartij in de slotfase ervoor dat Moreno Hofland die opgelopen achterstand ook niet meer kon rechtzetten. Het werd een aaneenschakeling van factoren die ervoor zorgden dat Moreno niet aan zijn sprint is toegekomen, vandaag.”

 

Vrijdag staat er een korte, maar zware etappe op het programma in het Criterium du Dauphiné. “Daar moeten de jonge jongens zich doorheen knokken”, gaf Zeeman aan. “Daar worden ze beter en sterker van. George Bennett voelt zich bovendien goed. Hij is niet van het niveau van de toppers in deze ronde, maar hij krijgt alle ruimte om te laten zien wat hij kan.”

Gerelateerde updates