Van Asbroeck 4e na gewijzigde plannen in Tour of Oman

Van Asbroeck 4e na gewijzigde plannen in Tour of Oman

Team LottoNL-Jumbo heeft in de laatste etappe van de Tour of Oman Tom Van Asbroeck uitgespeeld in de massasprint in plaats van Moreno Hofland. Hofland gaf aan dat hij zich niet sterk voelde en gaf zijn Belgische ploeggenoot de kans. Van Asbroeck werd vervolgens vierde, Alexander Kristoff (Team Katusha) won. Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) won het eindklassement.

 

30 kilometer voor het einde van de laatste etappe van de Tour of Oman, merkte Moreno Hofland, de sprinter van Team LottoNL-Jumbo dat hij zich niet zich niet zo sterk voelde als hij wilde. Op de laatste steile klim van de ronde besloot hij om een stap terug te doen in de hiërarchie van de ploeg. “De renners hebben dat vervolgens zelf opgelost”, zei ploegleider Jan Boven na afloop. “Het is geen spitsuur geweest op de radio, dus dat ging goed.”

 

“Het kwam een beetje onverwacht”, voegde Van Asbroeck toe. “Moreno kwam naar mij toe om te zeggen dat ik het vandaag mocht doen. Hij heeft vervolgens wel zijn steentje bijgedragen in de voorbereiding. Daar ben ik hem dankbaar voor. We zijn als ploeg rustig gebleven en iedereen is een plekje opgeschoven.”

 

Van Asbroeck was dan ook niet ontevreden over het resultaat van de sprint. “Het was weer de eerste keer sinds een tijdje dat ik moest sprinten”, zei hij. “Dan is het altijd een beetje ruw. De switch van voorlaatste man naar eindstation is geen makkelijke, dus deze vierde plaats is niet slecht.”

 

Ploegleider Jan Boven kijkt met een tevreden gevoel terug op de week in Oman. “We hebben grote stappen gezet in de sprinttrein”, gaf hij aan. “Ook George Bennett heeft goed gereden. Het mooiste is dat de ploeg een groei doormaakt. Dat merk ik tijdens de besprekingen. Iedereen raakt steeds meer op één lijn.”

Gerelateerde updates