Vanmarcke 4e in Parijs-Roubaix

Vanmarcke 4e in Parijs-Roubaix

Sep Vanmarcke is vierde geworden in de 114e editie van Parijs-Roubaix. De Belgische kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam al vroeg in de voorste groep, demarreerde op Carrefour de l’Arbre, maar werd teruggepakt en moest op de wielerbaan drie man voor zich dulden. Matthew Hayman (Orica - GreenEDGE) won.

 

“Het was een speciale koers, vandaag”, zei Sep Vanmarcke na de wedstrijd. “Vanuit het vertrek was het volle bak koers. We kwamen al vroeg met een kleine groep vooruit. Dat was een perfect scenario voor mij. De ploeg deed het ook heel goed en op een gegeven moment zaten we met 6 man mee. Ik heb één keer lek gereden en toen heeft Tom Van Asbroeck me teruggebracht. In de finale werd er in de kopgroep wel veel gelinkebald, maar we moesten blijven rijden om het groepje met Sagan (Tinkoff) niet te laten terugkomen. Ik heb Carrefour de l’Arbre vervolgens uitgekozen om het te proberen. Daar sloeg ik een gat, maar misschien heb ik nog niet de leeftijd om vervolgens een tandje bij te schakelen en door te zetten. Ik had het gevoel dat ik de beste was op de kasseien, maar het was niet genoeg. Onze ploeg heeft initiatief genomen en had een podiumplaats verdiend.”

 

Hel

Ook voor Vanmarcke’s ploeggenoot Maarten Tjallingii was de 114e editie van Parijs-Roubaix een bijzondere. Hij reed de wedstrijd voor de laatste keer. “Het was een hel, vandaag, en dat vind ik mooi”, gaf de wegkapitein aan. “Deze wedstrijd is voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift. Het was een klassieke Parijs-Roubaix met een verrassende winnaar en een onverwacht koersverloop. De situatie veranderde voortdurend. Ik ben tijdens de race dan ook alleen maar bezig geweest met de wedstrijd, maar nu besef ik dat het mijn laatste was. Mijn kinderen zijn komen kijken, dat is heel fijn. Ik ben klaar wat betreft de voorjaarsklassiekers.”

 

Ondankbaar

Ploegleider Nico Verhoeven hield een dubbel gevoel over aan de Hel van het Noorden. “We hadden een grote kans op de overwinning, maar wat moest gebeuren, gebeurde niet”, zei hij. “Het beste scenario was geweest als Sep met één man erbij vooruit was gekomen. De vier renners die hij op Carrefour de l’Arbre achterliet, waren niet goed genoeg om met hem mee te gaan, maar wel om hem binnen schot te houden. Uiteindelijk is deze vierde plaats een ondankbare. Het is een magere beloning voor de prestaties van de ploeg in de afgelopen kasseienklassiekers.”

Gerelateerde updates