Vanmarcke 8e in E3 prijs Harelbeke

Vanmarcke 8e in E3 prijs Harelbeke

Sep Vanmarcke is achtste geworden in de E3 prijs Harelbeke. De Belgische kopman van Team LottoNL-Jumbo zat de laatste 80 kilometer van de wedstrijd steeds op de goede plaats, maar kon niet mee toen Peter Sagan (Tinkoff) en de uiteindelijke winnaar Michal Kwiatkowski (Team Sky) uit de kopgroep ontsnapten.

 

De finale van de E3 prijs Harelbeke begon vrijdag al toen de renners nog 80 kilometer moesten afleggen. De beklimming van de Taaienberg zorgde voor de eerste schifting. “Ik heb tegen de ploeg gezegd dat we daar vooraan moesten zitten en dat lukte”, zei Vanmarcke na de wedstrijd. “Daar wil ik mijn ploeggenoten een pluim voor geven. Vanaf dat moment is het volle bak koers geweest, al hoefde ik zelf niet veel te doen. Etixx - Quick Step zat met 4 man in de voorste groep en Team Sky met 3. Toen Timo Roosen bij ons kwam aansluiten, hebben we even meegedraaid, maar na de Oude Kwaremont ontstond er weer zo’n situatie waarin het niet mijn taak was om op kop te rijden.”

 

Sprint

Toch lukte het Vanmarcke niet om met Sagan en Kwiatkowski mee te springen. “Zij waren vandaag de sterkste renners”, vervolgde hij. “Ik wilde op het einde nog een goede sprint rijden en koos daarom het wiel van Trentin (Etixx - Quick Step). Hij kwam er echter niet meer uit, waardoor ik ook te laat kwam.”

 

Juiste plek

Ploegleider Nico Verhoeven zag een goede Sep Vanmarcke tijdens de E3 prijs Harelbeke. “Op de momenten waarop hij goed moest zitten, zat hij op de juiste plek”, gaf Verhoeven aan. “Dat is zijn verdienste, maar ook die van de ploeg. Daarnaast was het heel goed van Timo dat hij in eerste instantie nog bij Sep zat, maar in die fase hadden we eigenlijk ook op Bram Tankink en Tom Leezer gerekend. Sep heeft uiteindelijk gedaan wat hij moest doen. Hij kon in de finale ook niets anders doen dan de sprint afwachten.”

Gerelateerde updates