Vanmarcke kopman Team LottoNL-Jumbo in E3 prijs en Gent-Wevelgem

Vanmarcke kopman Team LottoNL-Jumbo in E3 prijs en Gent-Wevelgem

Team LottoNL-Jumbo speelt op vrijdag 25 maart en zondag 27 maart de kaart Sep Vanmarcke tijdens de E3 prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem. Voor de Belgische kopman breekt een periode aan waarin het om resultaten gaat.

 

Het Vlaamse voorjaar begint deze week en dat betekent dat Sep Vanmarcke zijn eerste vormpiek van het seizoen gepland heeft. “Ik ben in goede vorm en deze wedstrijden zijn mijn hoofddoelen”, zegt de Belg. “E3 prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem zijn altijd mooie wedstrijden. Ik wil daarin met de besten meestrijden. Er breekt voor mij nu een periode aan waarin het om resultaten gaat en ik krijg vrijdag de eerste kans om die te behalen.”

 

Sprint

Vanmarcke zal daarin de steun krijgen van zijn ploeg. “Sep is onze kopman en wij moeten hem ondersteunen”, geeft ploegleider Nico Verhoeven aan. “E3 prijs Harelbeke heeft een hele lastige finale. Het accent ligt in die wedstrijd op het einde. In Gent-Wevelgem is de kans een stuk groter dat het in een sprint van een grote groep eindigt, maar dat wordt sowieso geen groep van 130 man. Als we een gemakkelijke Gent-Wevelgem krijgen, sprinten maximaal 70 renners om de zege. Ook dan blijft Sep onze kopman. Hij kan ook in een sprint een goede uitslag rijden.”

 

Line-up E3 prijs:

Twan Castelijns, Jos van Emden, Tom Leezer, Timo Roosen, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

 

Line-up Gent-Wevelgem:

Nader te bepalen.

 

Ploegleiding:

Nico Verhoeven en Jan Boven.

Gerelateerde updates