Victor Campenaerts Belgisch Kampioen tijdrijden

Victor Campenaerts Belgisch Kampioen tijdrijden

Victor Campenaerts is met een tijd van 46’18” Belgische kampioen tijdrijden geworden. De renner van Team LottoNL-Jumbo was na 38 kilometer drie seconden sneller dan Yves Lampaert (Etixx). Ben Hermans (BMC) werd derde met een achterstand van 12 seconden. Sep Vanmarcke werd vijfde. 

Rondom de plaats Mol moesten de Belgische renners 38 kilometer afleggen met onderweg twee tussenpunten. Na 14 kilometer werd al snel duidelijk dat het vandaag tussen Lampaert, Hermans en Campenaerts zou gaan. Lampaert had hier de snelste tijd voor Hermans en Campenaerts. Ook was dit de top drie na 24 kilometer. En net als na 14 kilometer had Campenaerts een achterstand van acht seconden. Op de finish had Campenaerts zijn achterstand omgebogen in een voorsprong van drie seconden.

“Alles liep goed, ik voelde dat alles in orde was en dat het vandaag het moment kon zijn.” Campenaerts is blij dat zijn doel bereikt is. “Ik ben ontzettend blij, ik heb hier vanaf de winter naartoe geleefd. Vorig jaar heb ik het niet goed ingedeeld en dat heb ik dit jaar perfect gedaan.”

Met het indelen van een prestatie heeft Campenaerts ervaring. “Ik heb vroeger gezwommen en aan triathlon gedaan, dat zijn natuurlijk gewoon tijdritten dus ik hou wel van het indelen van een koers.”

“Campenaerts heeft zich gedisciplineerd aan ons plan gehouden.” Aldus de trainer Mathieu Heijboer. “Vorig jaar is Campenaerts in het laatste deel ingestort en daar heeft hij veel van geleerd. Hij heeft de tijdrit goed ingedeeld en hij heeft in het laatste deel toegeslagen.” Heijboer is opgelucht dat dit doel bereikt is. “We hadden er als team veel vertrouwen in, voor Campenaerts was dit al lange tijd een belangrijk doel. Helaas is zijn voorbereiding in de war geraakt door een valpartij in Romandie waardoor hij de Giro moest missen. Daarna is hij nog ziek geworden dus vlekkeloos kan je zijn voorbereiding niet noemen. Maar des te mooier is het dat het dan lukt.”

Favoriet

Campenaerts vindt het mooi dat hij juist voor Lampaert finisht. “Als ik zelf had mogen kiezen was dit het podium geweest, Lampaert is al een lange tijd een goede vriend. Als je ziet dat ze Lampaert als laatste laten starten weet je wie de organisatie als topfavoriet ziet, dan is het mooi om dat om te draaien.”

“Mijn tijdritten zijn altijd al goed geweest, maar ik won er niet veel. Ik ben blij dat dit in mijn derde jaar als prof lukt.” Campenaerts wil zijn specialisme de komende jaren uitbreiden. “Ik hoop dat ik mijn tijdrit in de toekomst kan gebruiken om ook in korte ronden te schitteren.”

Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke finishte als 5e nadat hij op het eerste tussenpunt een seconde langzamer was dan zijn ploeggenoot Campenaerts. Volgens Heijboer is Vanmarcke niet tevreden met zijn 5e plek. “Vanmarcke heeft een mooie vijfde plek behaald, maar zelf ging hij voor beter resultaat. Hij kreeg last van de warmte en verliest daarna veel tijd. Dat is jammer, maar hij heeft zeker geen slechte tijdrit gereden.”

Gerelateerde updates