"We waren gewoon niet goed genoeg vandaag"

"We waren gewoon niet goed genoeg vandaag"

Sneeuw, regen en kou zorgden voor een heroïsche strijd in de 102e editie van Luik-Bastenaken-Luik, die werd gewonnen door Wout Poels. Namens Team LottoNL-Jumbo wist Enrico Battaglin de erbarmelijke weersomstandigheden het beste te verteren. Hij hield lang stand in de eerste groep en eindigde uiteindelijk als eerste renner van het team op een 46e plek.

“Het was een loodzware koers met de regen, kou en sneeuw. Ik heb gevochten om stand te houden in de eerste groep, maar op Saint Nicolas ging het licht langzaam uit”,  aldus de Italiaan Enrico Battaglin. “Ik vond het jammer dat ik daar niet meer mee kon. Dit was de eerste keer dat ik hier reed, dus ik miste nog wat ervaring. Hopelijk gaat het volgend jaar beter. Maar ik ben tevreden over mijn vorm. De volgende koers die ik ga rijden is de Giro. Ik wil proberen om daarin voor een etappezege te gaan.”

“Vooraf hoopten we op een plek bij de top-10 met Robert Gesink in deze wedstrijd, maar dat zat er helaas niet in. We waren gewoon niet goed genoeg vandaag”, blikt LottoNL-Jumbo ploegleider Addy Engels terug op de koers. “Natuurlijk heeft de kou in deze koers wel een rol gespeeld. De een gaat daar fysiek en mentaal beter mee om dan de ander. Dat is geen excuus, want daar hebben alle renners mee te maken gekregen. Als je puur naar de resultaten kijkt van de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik dan zijn die voor ons team teleurstellend geweest. We gaan ons nu richten op de volgende wedstrijden zoals de Ronde van Romandië en de Giro d’Italia.”

Gerelateerde updates