Wynants verlengt contract met Team LottoNL-Jumbo met twee jaar

Wynants verlengt contract met Team LottoNL-Jumbo met twee jaar

Maarten Wynants heeft zijn contract met Team LottoNL-Jumbo verlengd. De Belg, die binnen de Nederlandse ploeg een belangrijke rol vervult in de klassiekers en in de voorbereiding van de sprint, blijft ten minste tot 2018 aan het team verbonden.

 

Technisch Directeur Nico Verhoeven is blij met de contractverlenging van Maarten Wynants. “Vooral in de klassiekers is hij een goede, ondersteunende renner die de parcoursen ook goed kent. Hij haalde dit jaar ook een hoog niveau in die wedstrijden. Daarnaast is hij belangrijk in de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Maarten is fysiek sterk en ziet het werk in de sprintvoorbereiding goed. Hij maakt vaak de juiste keuze en geeft ook sturing. Dat is belangrijk in ons traject naar 2018 waarin het opleiden van talent een grote rol speelt.”

 

Interessant proces

Maarten Wynants ziet veel kansen in het ontwikkelen van de trein rondom Groenewegen en wilde graag bij Team LottoNL-Jumbo blijven. “We zijn er snel uitgekomen”, geeft hij aan. “De sprinttrein is nieuw voor mij, maar ik vind het een interessant proces. Ik kan mijn ervaring overbrengen op de anderen en we ontwikkelen ons ook sterk. Ik wil graag onderdeel blijven uitmaken van die trein en zie het aan de uitdaging om dit traject te laten slagen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn elk jaar mijn hoofddoel en daarna focus ik me op de lead-out. Ik zal de komende jaren dezelfde grote rondes rijden als Dylan.”

Gerelateerde updates