Team Jumbo-Visma Academy organiseert Calvé NK scholen

Team Jumbo-Visma Academy organiseert Calvé NK scholen

Team Jumbo-Visma Academy organiseert op vrijdag 19 juni 2020 tijdens het NK wielrennen rond de VAM-berg in Drenthe het Calvé NK scholen. Deelnemende scholen zullen in een vijfkamp uitmaken wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het scholenkampioenschap draagt bij aan het doel van de Academy om meer jongeren op de fiets te krijgen.

Het nationaal kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit, een sur place wedstrijd, een klimtijdrit, een virtuele race en een behendigheidsparcours. Scholen nemen deel in een team van minimaal vier en maximaal zes leerlingen, waarvan maximaal één leerling een KNWU-licentie mag hebben die ouder is dan een jaar.

Afgelopen weekend was Team Jumbo-Visma Academy aanwezig in Rucphen tijdens het NK veldrijden. Zowel op zaterdag als zondag werd er een fietsclinic georganiseerd op het veldritterrein. Met eenzelfde clinic gaat de Academy middelbare scholen langs om kinderen te enthousiasmeren voor de wielersport.

Calvé Pindakaas: wie is er niet groot mee geworden? Calvé Pindakaas zit boordevol bouwstoffen waar al generaties Nederlanders groot mee geworden zijn. Het merk is daarom nauw verbonden aan de activiteiten van Team Jumbo-Visma Academy en ondersteunt het plan om meer kinderen kennis te laten maken met het wielrennen en zo hopelijk veel kinderen groot te laten worden in de sport.

Gerelateerde updates