De mooiste foto's van een blauw gekleurde derde Giro-week en de Tour of Norway

De mooiste foto's van een blauw gekleurde derde Giro-week en de Tour of Norway

Wat een schitterende laatste week in de Giro d'Italia voor Team Jumbo-Visma en Koen Bouwman! Hij boekte zijn tweede ritzege én verzekerde zich van de blauwe trui. Hiermee is hij de eerste Nederlander die het bergklassement weet te winnen in de Ronde van Italië. Ondertussen kwam Team Jumbo-Visma ook in actie in Noorwegen.

Giro d'Italia etappe 19

In de negentiende etappe van de Giro boekte Koen Bouwman niet enkel zijn tweede ritzege, maar verzekerde hij zich ook van de bergtrui. Na afloop bedankte de Achterhoeker ploeggenoot Edoardo Affini. "Mede dankzij Edo kwam ik in de kopgroep terecht en door zijn harde kopbeurten hadden we een grote voorsprong op het peloton. Deze overwinning is ook van hem."

 / 

Giro d'Italia etappes 16-18 en 20-21

Team Jumbo-Visma blonk in deze derde Giro-week wederom uit in het meezitten in de ontsnappingen. Zowel in de zestiende als zeventiende etappe zat Bouwman mee in de vlucht van de dag om zo punten te sprokkelen voor het bergklassement. In de zeventiende etappe kreeg hij het gezelschap van Gijs Leemreize. Die maakte deze Giro zijn debuut en toonde zijn potentie met een tweede plaats én een toptienplaats in de koninginnenrit. In die etappe zat ook ook Sam Oomen mee in de vlucht van de dag. In de achttiende etappe was het Affini die in de juiste ontsnapping kon meespringen. De vlucht hield tot het einde stand, waarna de Italiaan een half wiel tekort kwam voor de overwinning.

 / 

Tour of Norway

In de Tour of Norway werd in vijf van de zes etappes gesprint. Mike Teunissen behaalde steeds een toptienplaats. In de enige niet-sprintersrit trok eerstejaarsprof Michel Hessmann solo ten aanval, waarna hij pas op de slotklim werd gegrepen door de klassementsrenners.

 / 

Gerelateerde updates