Nagenieten van een succesvolle Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

Nagenieten van een succesvolle Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

De race naar de zon, Parijs-Nice, en de koers van de twee zeeën, Tirreno-Adriatico, zitten erop. De renners van Team Jumbo-Visma haalden alles uit de kast om mooie resultaten te behalen. En met succes! Primoz Roglic mocht zich eindwinnaar kronen in Parijs-Nice en Wout van Aert behaalde de groene trui. In Italië werd Jonas Vingegaard tweede in het algemeen klassement. Geniet mee van deze succesvolle rittenkoersen.

Parijs-Nice etappe 1-4

Al op de eerste dag van Parijs-Nice kleurde het podium volledig geel-zwart. Na een versnelling kwamen Laporte, Roglic en Van Aert alleen over de top van de laatste klim. De Fransman mocht de overwinning pakken, zijn ploeggenoten Roglic en Van Aert completeerden het podium. In de vierde rit, een tijdrit, deed het team dit nummertje nog eens over en behaalden ze opnieuw drie podiumplaatsen. Dit keer won Van Aert voor Roglic en Dennis.
Ook in de tweede en derde etappe stond Van Aert op het podium, met een respectievelijke tweede en derde plaats. Christophe Laporte deelde het podium met de Belg in de tweede rit, waar hij als derde eindigde.

 / 

Parijs-Nice etappe 5-8

In de vijfde etappe finishte Roglic in de favorietengroep. Hij werd de nieuwe leider in het klassement en nam de gele trui over van ploeggenoot Van Aert die de groene trui kreeg aangemeten. Van Aert haalde opnieuw het podium in de zesde rit waar hij derde werd. Op dag zeven was het de beurt aan Roglic. Na een spannende finale sprintte hij naar de eerste plaats op de Col de Turini. Een dag later wist hij, mede dankzij een sterke Van Aert, de leiderstrui te behouden en won hij het eindklassement. Van Aert won op zijn beurt de groene trui.

 / 

Tirreno-Adriatico

De Tirreno ging dit jaar atypisch van start met een vlakke individuele tijdrit van net geen veertien kilometer. Jos van Emden finishte sterk en eindigde op de achtste plaats. Olav Kooij greep in de tweede etappe net naast de ritzege. En ook de derde rit eindigde met een tweede plaats voor Team Jumbo-Visma. Deze keer mocht Jonas Vingegaard het podium op. De 25-jarige Deen kwam in de vierde etappe opnieuw als tweede boven, een dag later finishte hij zevende en kon hij naar een vierde plaats klimmen in het algemeen klassement. In de zesde etappe werd hij opnieuw tweede en steeg hij ook naar een tweede plaats in het klassement. Die tweede plaats kwam in de laatste etappe van Tirreno-Adriatico niet in gevaar.

 / 

Gerelateerde updates