Sepp Kuss is jarig: zijn mooiste foto's van afgelopen jaar

Sepp Kuss is jarig: zijn mooiste foto's van afgelopen jaar

Sepp Kuss is vandaag 29 jaar geworden. Naast dat hij een geweldige meesterknecht is binnen de zwart-gele formatie, bewijst hij zich momenteel in Vuelta a España ook als klassementsrenner. Bekijk hieronder de mooiste foto's van de drie grote rondes waarin Kuss dit jaar actief was.

Giro d'Italia

In de Giro d'Italia wist Primoz Roglic op de voorlaatste dag de roze trui te veroveren. In de bergrit naar de Monte Bondone hield Kuss de schade beperkt voor zijn kopman. In de etappe naar Val Di Zoldo droeg Kuss bij aan de tijdwinst die Roglic pakte op zijn concurrenten.

 / 

Tour de France

Ook tijdens de Tour de France was Kuss onderdeel van de wielerploeg. Het team maakte drie weken lang de koers hard, waardoor Jonas Vingegaard voor de tweede keer op rij de gele trui mocht ontvangen op de Champs-Élysées. Doordat de Amerikaan op de beklimmingen lang zijn kopman kon ondersteunen, wist Vingegaard zijn grote concurrent Pogacar de das om te doen.

 / 

Vuelta a España

In rit zes van Vuelta a España schoof Kuss mee in de kopgroep, waarna hij zijn klasse toonde op het Observatorium Javalambre en solo aankwam. In de achtste etappe wist Kuss de leiderstrui te veroveren. De slotweek van Vuelta a España gaat hij in met een voorsprong op Vingegaard en Roglič, die momenteel op plek twee en drie in het klassement staan.

 / 

Gerelateerde updates