Team Jumbo-Visma veilt legendarische fietsen, waaronder die van Tourwinnaar Vingegaard

Team Jumbo-Visma veilt legendarische fietsen, waaronder die van Tourwinnaar Vingegaard

Samen met Catawiki, het toonaangevende online veilingplatform voor bijzondere objecten, presenteert Team Jumbo-Visma vandaag een veiling van achttien fietsen die een beslissende rol hebben gespeeld in het afgelopen wielerseizoen.

Onder deze fietsen is de Cervélo R5 van Jonas Vingegaard, die een sleutelrol speelde in de bergetappes en zijn eindoverwinning in de Tour de France van dit jaar. Ook de S5 van Wout van Aert, met een groene voorvork ter ere van het gewonnen puntenklassement in de Tour de France, en de fiets van Marianne Vos, winnares van de groene trui in de Tour de France Femmes, zijn beschikbaar. De veiling loopt van 8 tot en met 19 december.

Jonas Vingegaard vertelt over de fiets waarmee hij de gele trui in de Tour de France wist te winnen dit jaar: “Deze fiets was onderdeel van mijn grootste prestatie in wielrennen tot nu toe. Na een schitterende proloog en de eerste dagen in Denemarken, was de cirkel rond toen ik de gele trui mee terug mocht nemen naar Kopenhagen. Deze fiets is de blijvende nalatenschap van een onvergetelijk seizoen.

Onder de achttien unieke fietsen die geveild worden zijn ook de Cervélo R5 van Koen Bouwman, die doorslaggevend was in het winnen van twee etappes en het bergklassement in de Giro d’Italia van 2022. Primoz Roglic, vocht op zijn R5 felle duels uit met zijn grote concurrenten in de Tour de France onderweg naar de Col du Granon. Fans kunnen daarnaast bieden op de fiets uit de laatste grote grote ronde van Tom Dumoulin, de Cervélo R5 waarmee hij dit jaar de Giro d’Italia reed. Iedere fiets wordt afgeleverd met een persoonlijke, handgeschreven brief van de renner, zodat dit unieke verhaal helemaal tot leven komt.

"De veiling is een belangrijk onderdeel om toekomstig wielertalent te ondersteunen en stimuleren"

Richard Plugge

Genevieve Tearle, Vice President Collectables bij Catawiki, zegt: “Bij Catawiki willen we inspelen op de passie van mensen. Met het veilen van deze achttien unieke fietsen kunnen wielerfans eigenaar worden van wielerhistorie en tegelijkertijd bijdragen aan de toekomst van de sport. Ik ben erg enthousiast over deze items waarmee zoveel verhalen zijn geschreven die voortleven in de passie van onze gebruikers en ik kan niet wachten tot de veiling begint”.

De opbrengsten van deze veiling gaan naar de ontwikkeling van wielertalent. Het wielerteam heeft al een volledige infrastructuur hiervoor staan met de Jumbo-Visma Academy, het Jumbo-Visma Development Team en het nationale initiatief CyclingClassNL. Met deze activiteiten speelt Team Jumbo-Visma al een belangrijke rol in het stimuleren van wielertalenten, zoals Olav Kooij. De Nederlandse renner groeide vanuit Jumbo-Visma Development Team door naar de profploeg en timmert hard aan de weg, getuige de vele overwinningen dit seizoen.

Algemeen directeur van Team Jumbo-Visma Richard Plugge ziet de veiling als een belangrijk onderdeel om toekomstig wielertalent te ondersteunen en stimuleren: “Bij Team Jumbo-Visma ondersteunen en ontplooien wij verschillende initiatieven om wielertalent te spotten en ontwikkelen. Denk maar aan onze Academy, de talenten van ons Development Team en uiteraard CyclingClassNL waarin we als wielerteam participeren. Dat is hoe we bijdragen aan de toekomst van wielrennen in Nederland en deze veiling helpt ons de volgende stap te zetten."

Gerelateerde updates