Team Jumbo-Visma blijft innoveren, óók op kleding- en accessoiregebied

Team Jumbo-Visma blijft innoveren, óók op kleding- en accessoiregebied

Ook in 2023 heeft Team Jumbo-Visma zich verzekerd van de beste partners op het gebied van kleding en accessoires om zo te kunnen blijven innoveren en prestaties te verbeteren. AGU houdt zich sinds 1 januari van dit jaar exclusief bezig met het ontwikkelen van performancekleding voor alle renners. Oakley voorziet de atleten van brillen.

Net als in voorgaande jaren is AGU ook in 2023 weer partner voor alle wedstrijdkleding. Het bedrijf uit Alkmaar (Nederland) is samen met de performance staf van Team Jumbo-Visma verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de performancekleding van de atleten. De ambitie om samen te (blijven) winnen drijft beide organisaties om het beste uit dit partnership te halen.

Mathieu Heijboer, Head of Performance bij Team Jumbo-Visma, werkt al jarenlang naar grote tevredenheid samen met AGU. “AGU en Team Jumbo-Visma zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. De expertise van AGU op het gebied van performancekleding is enorm, terwijl wij natuurlijk vanuit de dagelijkse praktijk precies weten waaraan behoefte is op de fiets of het ijs. Die uitwisseling van kennis en de gezamenlijke drive om steeds te blijven innoveren, zorgt voor een ideale samenwerking. We houden elkaar scherp en we maken elkaar beter

“Tijdritkleding zou je kunnen zien als het vlaggenschip binnen de wielerkleding”, vervolgt Heijboer. “We steken samen veel energie in het optimaliseren van de snelpakken. Onder
andere door ze in de windtunnel grondig te testen op aerodynamica. De kennis en ervaring die we daarmee opdoen, vertalen we vervolgens door naar het ontwikkelen van alle andere wielerkleding.”

"De uitwisseling van kennis en de gezamenlijke drive om steeds te blijven innoveren, zorgt voor een ideale samenwerking"

Head of Performance Mathieu Heijboer

Het is niet enkel de aerodynamica die de kwaliteit van wielerkleding definieert. Ook de protectie op plekken waarop een renner zou kunnen vallen en de pasvorm zijn bepalend, net als de mate waarin warmte kan worden vastgehouden of juist afgevoerd. De renners van Team Jumbo-Visma zijn optimaal beschermd onder alle (weers)omstandigheden. “Daarin maken we elk jaar stappen”, aldus Heijboer. “Het geheim van de smid kunnen we natuurlijk niet prijsgeven, maar ik ben ervan overtuigd dat de prestaties en het draagcomfort dankzij de inspanningen van AGU dit jaar verder zullen toenemen.”

Per 1 januari behoort ook Oakley tot de sponsorfamilie van Team Jumbo-Visma. Alle renners fietsen de komende vier jaar met brillen van dit Amerikaanse merk. Elke renner heeft de keuze uit meerdere modellen.

“Oakley bezit ongelooflijk veel knowhow op het gebied van lenzen en brillen. Dat hebben we vorig jaar november met eigen ogen gezien toen we een rondleiding kregen op het
Oakley-hoofdkantoor in Californië”, stelt Heijboer. “Hun staat van dienst is indrukwekkend en de kwaliteit van hun producten is bijzonder goed. Ze zijn niet voor niets al jarenlang marktleider natuurlijk. Met Oakley hebben we opnieuw een partner met een A-status in huis gehaald. We weten zeker dat we onze renners uitrusten met de beste brillen die zorgen voor helder, scherp en accuraat zicht onder alle weersomstandigheden.”

Eerder werd al bekend gemaakt dat Nimbl dit jaar alle fietsschoenen levert aan Team Jumbo-Visma. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe schoenenpartners aangetrokken voor het leveren van vrijetijdsschoeisel. Dankzij Floris van Bommel, een schoenfabriek uit het Brabantse Moergestel, bezitten alle renners dit jaar ten minste één paar unieke podiumschoenen die speciaal voor Team Jumbo-Visma werden ontworpen. Rondom wedstrijden en op trainingskamp dragen de renners sportschoenen van het merk HOKA.

Maak kans op een racekit van Team Jumbo-Visma en een Oakley-bril naar keuze

Lees hier de actievoorwaarden.

Gerelateerde updates