Team Jumbo-Visma verlengt samenwerking met Supersapiens

Team Jumbo-Visma verlengt samenwerking met Supersapiens

Sinds 1 augustus 2020 is Supersapiens partner van Team Jumbo-Visma. Dat is ook de komende periode het geval, want onlangs hebben beide partijen de samenwerking verlengd.

Het Amerikaanse Supersapiens ontwikkelde een sensor (een continuous glucose monitor) die het glucoseniveau van de gebruiker meet. De realtime-gegevens komen terecht in een app. Deze data kan atleten helpen om keuzes te maken in hun voeding en/of de timing ervan zodat trainingsdoelen makkelijker behaald kunnen worden.

Asker Jeukendrup, hoofd voeding bij Team Jumbo-Visma en sportvoedingswetenschapper: “Dankzij Supersapiens weten we zeker dat onze voedingsstrategieën effectief zijn. Bovendien kunnen we dankzij alle data die het systeem ons geeft atleten heel nauwkeurig adviseren. Ze krijgen allemaal een advies op maat. Supersapiens maakt het verschil tussen hópen dat je met voeding het metabolisme verbetert en wéten dat dat zo is."

Net als Team Jumbo-Visma is Supersapiens heel ambitieus. Het bedrijf wil het meest invloedrijke sportmerk van dit decennium worden. Ook de drive om te innoveren hebben we gemeen.
Supersapiens is voortdurend bezig haar expertise en technologie te optimaliseren. Wij houden al deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten zodat we onze atleten maximaal kunnen blijven ondersteunen.

Het Supersapiens-systeem werkt via Abbott's Libre Sense Glucose Sport Biosensor. Het product is momenteel beschikbaar in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde updates