Team Visma | Lease a Bike kiest voor Giro Sport Design-helmen

Team Visma | Lease a Bike kiest voor Giro Sport Design-helmen

Sinds 1 januari 2024 werkt Team Visma | Lease a Bike samen met het Amerikaanse bedrijf Giro Sport Design. Giro voorziet tot ten minste eind 2026 alle renners van de allerbeste helmen.

De atleten van Team Jumbo-Visma beschikken over ten minste twee verschillende Giro-helmen: de Aries Spherical en Eclipse Spherical, beide geschikt voor gebruik op de weg. De renners die strijden tegen de klok hebben ook een Aerohead MIPS-tijdrithelm. Zo draagt Giro bij aan de prestaties en veiligheid van het team.

Head of Performance Mathieu Heijboer was nauw betrokken bij de totstandkoming van het partnership met Giro. “We zoeken binnen het team voortdurend naar mogelijkheden om ons te blijven ontwikkelen en om prestaties naar een hoger niveau te tillen. We zijn ervan overtuigd dat we in Giro een goede partij hebben gevonden om ons daarbij te helpen. Ze zijn enorm gedreven en de synergie tussen ons team en Giro is sterk. Giro luistert goed naar onze behoeften en wensen, en vertaalt die naar de praktijk. Zo hebben ze bijvoorbeeld speciaal voor ons een gloednieuwe tijdrithelm ontwikkeld. In 2024 gaan we daar de resultaten van zien.”

"Giro’s enorme kennis en toewijding is heel waardevol en gaat ons helpen om de prestaties van renners te verbeteren"

Paul Martens, Head Of Rider Apparel bij Team Visma | Lease a Bike

Paul Martens, Head Of Rider Apparel bij Team Visma | Lease a Bike, speelde ook een belangrijke rol in de samenwerking met Giro. "We vonden Giro direct een interessante partij, onder andere vanwege hun unieke innovatiegeschiedenis en hun ervaring op het gebied van samenwerkingen met topteams en -atleten. We hebben inmiddels al windtunneltests uitgevoerd met twee van onze belangrijkste renners, Jonas Vingegaard en Wout Van Aert. Giro’s enorme kennis en toewijding is heel waardevol en gaat ons helpen om de prestaties van renners te verbeteren."

"Giro is sinds 1985 actief aanwezig op het hoogste niveau van de wielersport", zegt Emily Watts, Giro Sports Marketing Director. "De samenwerking met Visma | Lease a Bike laat zien dat we graag samenwerken met sportteams die vooroplopen. We willen, waar mogelijk, de renners helpen om nog sneller te worden, hun bescherming te verbeteren en/of het comfort te verhogen. Onze samenwerking met Visma | Lease a Bike draagt bij aan de totstandkoming van 's werelds beste fietsuitrusting ooit."

Gerelateerde updates