Veiligheid voorop met CloseTheGap

Veiligheid voorop met CloseTheGap

De fietsen van onze renners worden geoptimaliseerd tot in het allerkleinste detail. Over het algemeen geldt: zo min mogelijk gewicht, zoveel mogelijk aerodynamica en maximaal comfort. We werken daarvoor nauw samen met verschillende partijen. Een van hen is CloseTheGap.

Cervélo levert de fietsen voor de renners van Team Jumbo-Visma, SRAM de groepsets en Fizik de zadels. De wielen zijn van Reserve en de banden van Vittoria. Voor twee aanzienlijk kleinere, maar ook essentiële onderdelen, mogen we rekenen op CloseTheGap. Onze computerhouders en stuurdoppen zijn afkomstig van dit Nederlandse bedrijf.

De oprichter van CloseTheGap, Mathijs Wagenaar, heeft als missie om fietsen veiliger en leuker te maken. De HideMyBell is het eerste product dat Wagenaar zelf ontwierp. Het wordt sinds 2021 omarmd door Team Jumbo-Visma. Speciaal voor onze S5-fiets ontwikkelde hij een professionele variant op deze computerhouder. Die is gemaakt van lichtgewicht materiaal, maar wel extreem stijf zodat de renners hun trainingswaarden onder alle omstandigheden steeds goed kunnen aflezen.

“Onze renners kunnen tijdens trainingen en wedstrijden niet zonder hun Garmin-fietscomputer”, vertelt Jenco Drost, Head of Performance Equipment bij Team Jumbo-Visma. “De houders van CloseTheGap zijn aerodynamisch en voldoen aan al onze eisen. De HideMyBells die we installeren op de trainingsfietsen zijn bovendien allemaal uitgerust met een (onzichtbare) bel zodat atleten hun trainingen op een veilige manier kunnen afwerken. De wedstrijdvariant is minimalistisch, maar beschikt desondanks ook over de gewenste stijfheid.”

Naast de computerhouders levert CloseTheGap ook stuurdoppen aan het team, de zogeheten SaveMyBar. “Deze doppen zijn speciaal voor ons ontwikkeld”, vervolgt Drost. “Ze vangen de allereerste klap op bij een eventuele crash waardoor een stuur na een valpartij niet altijd meer vervangen hoeft te worden. Dat scheelt tijd en geld. Dat is niet alleen een prettig idee, maar het ontlast ook onze mecaniciens.”

De samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en CloseTheGap werd onlangs met een jaar verlengd en loopt ten minste tot en met 2024.

HideMyBell regular2 - Team Visma | Lease a Bike
HideMyBell regular2 - Team Visma | Lease a Bike

Elke echte stadsfiets heeft een bel, maar voor sportieve fietsers zijn ze een vaak no-go: het ziet er niet uit, voegt gewicht toe en een bel is niet goed voor de aerodynamica! Klinkt bekend? Tijd voor de: HideMyBell. De nieuwe en verbeterde regular2 van de tweede generatie brengt verkeersveiligheid binnen handbereik en past goed op elke racefiets of gravelbike. De belangrijkste upgrade van de regular2 is de gemakkelijk bedienbare stalen belklepel. Je kunt deze bel met je handen aan het stuur -zelfs met winterhandschoenen- aan bedienen. De harde 95db-ring van de bel zal de communicatie met mede-trail- en weggebruikers aanzienlijk verbeteren. De houder is eenvoudig en snel te installeren dankzij het 2-delige klemontwerp dat is ontleend aan zijn lichtgewicht zusterlijn (raceday sl) die is ontworpen voor Team Visma | Lease a Bike.

Functionaliteit telt ook: naast de subtiel geïntegreerde bel, heeft de regular2 een hard bevestigingspunt voor een GoPro of lampadapter eronder. Het totale pakket maakt het een ideale oplossing voor iedereen die een strakke cockpit wil met behoud van een minimaal uiterlijk en maximaal gebruikersgemak.

Eigenschappen:

  • Team Visma | Lease a Bike replica
  • Subtiel en luide toegevoegde fietsbel
  • Compatible met: Garmin / Wahoo / Bryton / Mio / Polar / Lezyne
  • Lichtgewicht met 47 gram
  • Duurzame stalen belklepel
  • Stuurklem 31.8mm
  • Gemaakt van glasvezel versterkte kunststof
  • Patent pending
  • Gemaakt en ontwikkeld in Nederland
€ 42,00
Ga naar shop

Gerelateerde updates