Vittoria en Team Visma | Lease a Bike verlengen partnership, Tourwinnende banden nu ook te koop in eigen webshop

Vittoria en Team Visma | Lease a Bike verlengen partnership, Tourwinnende banden nu ook te koop in eigen webshop

Team Visma | Lease a Bike en Vittoria hebben hun succesvolle samenwerking met drie jaar verlengd. Ten minste tot eind 2026 blijft de Nederlandse WorldTour ploeg gebruikmaken van de banden van Vittoria. Via de webshop van Team Visma | Lease a Bike kunnen fans nu ook direct zelf de banden bestellen waarmee Jonas Vingegaard afgelopen seizoen de Tour de France won.

De samenwerking tussen Team Visma | Lease a Bike en Vittoria gaat al decennia terug. In de zoektocht naar het beste materiaal zijn de ploeg en de bandenfabrikant elkaar constant blijven uitdagen. “Momenteel hebben we met Vittoria de beste band wanneer het gaat over rolweerstand en grip”, is Jenco Drost, head of performance equipment, enthousiast. “We werken heel nauw met elkaar samen, met overleg op regelmatige basis. Mede op basis van onze feedback, is er onlangs ook een stap vooruit gezet qua aerodynamica van de banden. We zijn heel blij dat we ook de komende jaren met Vittoria banden blijven rijden.”

Ook Vittoria is trots op het bestaande partnership en blij dat dat opnieuw verlengd is. Stijn Vriends, voorzitter en CEO van Vittoria, heeft gereageerd: "We zijn zeer verheugd om de samenwerking voort te zetten met de technici en renners van Team Visma | Lease a Bike om hen de beste racebanden te leveren voor alle omstandigheden. Vittoria-innovaties helpen alle fietsers om de beste prestaties te behalen met een veilige en comfortabele rit."

"Momenteel hebben we met Vittoria de beste band wanneer het gaat over rolweerstand en grip"

Jenco Drost

Vanwege de tevredenheid van de renners van Team Visma | Lease a Bike over de banden van Vittoria, vindt de ploeg het ook belangrijk om hetzelfde materiaal rechtstreeks te kunnen aanbieden aan haar fans. Sinds dit seizoen is het daarom mogelijk om onder andere de banden waarmee Jonas Vingegaard de Tour de France veroverde (de Corsa PRO) rechtstreeks te kopen via de webshop van Team Visma | Lease a Bike.

Gerelateerde updates