Blik terug op het succesvolle wielerjaar in statistieken

Blik terug op het succesvolle wielerjaar in statistieken

Op de Dag van de Statistiek blikken we terug op het afgelopen wielerjaar van onze drie wielerteams.

Team Jumbo-Visma

Onze droom kwam uit, we stonden met de gele trui op het podium in Parijs. Maar dat was niet de enige overwinning dit jaar. Op het hoogste niveau won de ploeg 48 wedstrijden, de meeste van het hele profpeloton. In het UCI Klassement staan we op de eerste plaats, wat betekent dat we de beste ploeg zijn van 2022! Tijd om terug te blikken op het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Team Jumbo-Visma.

Wist je dat ... ?

  • ... onze renners gezamenlijk 233.749 kilometers in wedstrijdverband hebben gereden. Dat is meer dan 70 keer de afstand van de Tour de France!
  • ... drie renners meer dan 10.000 kilometer hebben gekoerst in 2022? Gijs Leemreize, Sam Oomen en Pascal Eenkhoorn reden de meeste meters namens onze ploeg.
  • ... het dit jaar maar elf dagen duurde voor de eerste overwinning? De zege van Rohan Dennis in het nationaal kampioenschap tijdrijden in Australië op 12 januari was onze snelste overwinning in een nieuw jaar in de geschiedenis van de ploeg.

Meer leuke statistieken over onze renners vind je in de foto's hieronder.

 / 

Team Jumbo-Visma Women

De eerste editie van de Tour de France Femmes was een zeer geslaagde voor Team Jumbo-Visma Women. Met twee ritzeges en de overwinning in het sprintklassement voor Marianne Vos kijkt de ploeg tevreden terug op de week in Frankrijk.

Maar wist je ook dat ... ?

  • ... onze rensters gezamenlijk 50.257 wedstrijdkilometers in de benen hebben?
  • ... onze rensters het vaakst in actie kwamen in Nederland? Veertien dagen lang werd er gekoerst in ons eigen land, pak de agenda's voor volgend jaar er maar vast bij!
  • ... Karlijn Swinkels de enige renster is die aan het vertrek stond in alle drie de grote rondes? Helaas moest ze opgeven in La Vuelta vanwege ziekte.
 / 

Development Team

Het Jumbo-Visma Development Team heeft afgelopen jaar veel van zich laten horen. Met elf zeges mocht er vaak een feestje worden gevierd. Wist je dat Archie Ryan zelfs al een overwinning heeft behaald bij de profs van Team Jumbo-Visma? Hij won in september een etappe in de Okolo Slovenska!

 / 

Bron: ProCyclingStats

Gerelateerde updates