Nieuwe aanwas voor Team Jumbo-Visma Women

Nieuwe aanwas voor Team Jumbo-Visma Women

Volgend jaar wordt Team Jumbo-Visma Women versterkt met ten minste drie nieuwe rensters. De atletes zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun ervaring, specifieke rennerskwaliteiten, talent en ontwikkelpotentieel. Dat resulteert in een ploeg die sterk is in de volle breedte.

Een van de rensters die vanaf 1 januari 2024 haar intrede doet bij Team Jumbo-Visma Women is Margaux Vigie. De 28-jarige Française reed afgelopen seizoen voor Lifeplus Wahoo.

“Ik begon op betrekkelijk late leeftijd met fietsen”, vertelt Vigie. “Ik heb als kind verschillende sporten geprobeerd, van klassiek ballet en basketbal tot rugby en badminton. Van inline skating werd ik uiteindelijk het meest enthousiast en ik bleek bovendien te beschikken over talent. Ik ging fysiotherapie studeren in Barcelona en begon daar - op 19-jarige leeftijd - met fietsen. In eerste instantie in een fixed gear-team. In 2016 ging ik wedstrijden rijden. Dat ging goed. Ik won regelmatig en dat motiveerde me om steeds meer te trainen. In mijn examenjaar, in 2020, beleefde ik mijn succesvolste jaar. Mijn naam viel op bij wielerploegen en ik werd benaderd met de vraag of ik het ook op de weg eens wilde proberen.”

"Het is mijn wens om in de toekomst heel sterk te zijn in voorjaarswedstrijden"

Margaux Vigie

Virgin ging het avontuur aan. Ze verhuisde naar Italië en focuste zich volledig op het wegwielrenen. “Ik moest alles nog leren, maar ik wilde niets liever. Het fietsen op de weg ging steeds beter en inmiddels ben ik helemaal thuis in het peloton.” Vigie voelt zich op haar best in de voorjaarsklassiekers. “Het is mijn wens om in de toekomst heel sterk te zijn in voorjaarswedstrijden en het is mijn droom om een van de kasseienklassiers eens te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team Jumbo-Visma heel veel ga leren waardoor die kans er zeker in zit. Daarnaast wil ik graag beter worden op langere klimmetjes zodat ik het team kan helpen in etappekoersen.”

Naast Vigie zette ook Mijntje Geurts (bijna 20) haar handtekening onder een contract bij Team Jumbo-Visma. Geurts ontdekte dankzij de jaarlijkse dikkebandenrace in haar woonplaats Luyksgestel al op jonge leeftijd dat ze hard kan fietsen. Daarin werd ze bevestigd toen ze tijdens haar middelbareschoolperiode de dagelijkse fietstocht sneller, gemakkelijker en met meer plezier aflegde dan haar leeftijdsgenoten. “Toen ik veertien jaar oud was, werd ik lid van een lokale wielervereniging. Ik deed techniekervaring op in het crossseizoen en reed als nieuweling mijn eerste wedstrijden.”Het talent van Geurts bleef niet onopgemerkt. Ze maakte al snel de overstap naar Wielervereniging Schijndel om daar te kunnen trainen met andere rensters en kreeg na drie seizoenen de kans om onderdeel te worden van het profpeloton. In 2022 bij Lotto-Soudal, het afgelopen jaar bij Lotto Dstny. En vanaf 2024 dus bij Team Jumbo-Visma Women.

“Toen ik twee jaar geleden mijn debuut maakte in World Tour-wedstrijden was het uitrijden van koersen mijn belangrijkste doel. Maar ik ontdekte al snel dat ik in klimkoersen behoorlijk goed mee kan komen. Ik bevond me ineens tussen de sterkste renners. Dit jaar heb ik me toegelegd op een aantal mooie klimkoersen. De Amstel Gold Race was in dat opzicht een echte opsteker. Ik heb daar laten zien wat ik in mijn mars heb.”

"Ik heb nog veel te leren én ik kan nog veel groeien"

Mijntje Geurts

Geurts staat te popelen om zich bij de rensters van Team Jumbo-Visma te voegen. “Ik heb nog veel te leren en ik kan nog veel groeien. Bij Team Jumbo-Visma verwacht ik die stappen te kunnen maken. De begeleiding is hier immers op alle vlakken van het hoogste niveau. In de toekomst hoop ik mezelf te laten zien als klassementsrenster en het is mijn droom om ooit een goede Strade Bianche te rijden.”

Rutger Tijssen, sporttechnisch manager bij Team Jumbo-Visma Women, is content met de komst van beide rensters. “Ik denk dat we in het nieuwe jaar beschikken over een uitgebalanceerd team waarin we de kracht van alle rensters optimaal kunnen benutten. Ieder van hen heeft haar eigen kwaliteiten en moet die in de komende jaren ten volle kunnen ontplooien en tonen.”

Na dit seizoen neemt Team Jumbo-Visma afscheid van Karlijn Swinkels (UAE), Noemi Ruëgg (Education First), Coryn Labecki (Education First), Teuntje Beekhuis (UnoX) en Kim Cadzow. De contracten van Eva van Agt en Linda Riedmann worden verlengd.

Gerelateerde updates