Team Jumbo-Visma gaat met veelzijdig achttal voor unieke trilogie in Vuelta a España

Team Jumbo-Visma gaat met veelzijdig achttal voor unieke trilogie in Vuelta a España

Jonas Vingegaard en Primoz Roglic zullen de kopmannen van Team Jumbo-Visma in de Ronde van Spanje zijn. Het duo wordt ondersteund door Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Attila Valter, Jan Tratnik, Robert Gesink en Dylan van Baarle. “Met deze ploeg zijn we overal op voorbereid.”

Na zeges in de Giro d’Italia met Primoz Roglic en in de Tour de France met Jonas Vingegaard, wil Team Jumbo-Visma in de Vuelta a España een unieke trilogie voltooien: winst in alledrie de grote rondes in hetzelfde jaar. “Een ambitieus doel dat we durven uit te spreken en waarvoor we een enorm veelzijdig en sterk achttal op de been kunnen brengen in Spanje”, vertelt ploegleider Marc Reef. “We zijn overal op voorbereid met deze ploeg en ik kijk er heel erg naar uit om met deze renners te kunnen starten in Barcelona.”

Team Jumbo-Visma wordt aangevoerd door de winnaars van de twee meest recente grote rondes. Reef: “Zij beginnen samen als leiders van deze ploeg aan de koers. Roglic heeft een zeer goede voorbereiding gehad met na de Giro eerst rust en daarna een hoogtestage gevolgd door de Ronde van Burgos. Vingegaard heeft zijn rust genomen na zijn Tour-winst, maar heeft daarna de training weer opgepakt en de signalen die we van hem gekregen hebben, zijn ook zeer goed. Het grote doel is dat een van hen uiteindelijk met de rode trui naar Madrid rijdt.”

"Valter, Gesink, Van Baarle en Tratnik hebben hun specifieke kwaliteiten, maar zijn bovenal enorm veelzijdig"

Marc Reef

Bergop zullen zij ondersteund worden door Kuss en Kelderman. Voor Kuss wordt het de derde grote ronde van het seizoen, Kelderman heeft de Tour de France al in de benen. “Beiden zijn heel belangrijk geweest tijdens de Giro en de Tour”, aldus Reef. “We hebben ze na de Tour goed opgevolgd. Kuss is natuurlijk gevallen in het slot van de Ronde van Frankrijk, maar zijn herstel is sneller gegaan dan verwacht. Na een rustperiode heeft zowel Kuss als Kelderman de training weer kunnen oppakken en we denken dat ze er klaar voor zijn. Ze zullen vergelijkbare rollen vervullen als in de Tour.”

Ook Van Baarle doet de dubbel Tour-Vuelta, terwijl Valter, Tratnik en Gesink samen met Roglic al in volle voorbereiding op de Ronde van Spanje waren toen de Ronde van Frankrijk nog bezig was. “Alle vier hebben zij hun specifieke kwaliteiten, maar ze zijn bovenal enorm veelzijdig. Zowel op het vlakke als bergop kunnen zij meer dan hun mannetje staan. Zij worden heel belangrijk tijdens de gehele ronde, te beginnen met de ploegentijdrit in Barcelona.”

Gerelateerde updates