Team Visma | Lease a Bike Women sluit Tour Down Under strijdend af

Team Visma | Lease a Bike Women sluit Tour Down Under strijdend af

Team Visma | Lease a Bike Women heeft zich in de afsluitende etappe van de Tour Down Under van haar beste kant laten zien. Maud Oudeman en Rosita Reijnhout finishten beiden in de top tien van de daguitslag.

Rit drie voerde de rensters in de ziedende hitte van Adelaide naar de top van Willunga Hill. In minder dan honderd kilometer kreeg het peloton twee obstakels voor de kiezen: vanuit de start werd Windy Point bedwongen en de finishstreep was getrokken op de top van Willunga Hill.

In de slotkilometers ontbrandde de koers en losten veel rensters de rol. De veelal jonge coureurs van Team Visma | Lease a Bike, met Oudeman en Reijnhout in een hoofdrol, knokten voor wat ze waard waren. In een klein groepje finishten Oudeman en Reijnhout op de Australische heuvel uiteindelijk respectievelijk als achtste en negende, achter winnares Sarah Gigante.

“Als puntje bij paaltje komt, zijn we zeker tevreden met deze resultaten”, klinkt het bij monde van ploegleider Jos van Emden. “Mijns insziens had er zelfs nog meer in gezeten de afgelopen dagen. Met een ietwat meer doordachte manier van koersen eindigen we wellicht in de top tien van het klassement. Dat gaat nu net aan onze neus voorbij. Desalniettemin zijn wij als ploegleiding erg trots op de meiden. We reden hier met een erg jong team, dat zichzelf heeft getoond en heeft laten zien dat er nog rek in zit.”

"Hopelijk vinden de meiden mijn werkwijze fijn"

Jos van Emden

Van Emden zelf kijkt eveneens verzadigd terug op de Australische WorldTour-koers, zijn eerste praktijkklus als ploegleider van Team Visma | Lease a Bike Women. “Ik heb er oprecht van genoten de afgelopen dagen. Ze zaten vol met plezierige momenten. Rutger Tijssen heeft mij daarin prima begeleid en getracht enkele kneepjes van het vak over te dragen. Hopelijk vinden de meiden mijn werkwijze fijn, maar daar heb ik wel vertrouwen in. In mijn carrière als beroepsrenner kwam ik graag in Australië, dus het is gaaf dat ik hier mijn loopbaan als ploegleider mocht starten. Naar mijn mening begint een prettige werkwijze bij het hebben van plezier, en dat hebben de ploeg en ikzelf zeker gehad in de afgelopen dagen. Nu is het zaak om onszelf te blijven ontwikkelen”, deduceert de 38-jarige oud-renner.

Gerelateerde updates