Trainen terwijl je slaapt: zo doen onze renners dat

Trainen terwijl je slaapt: zo doen onze renners dat

Onze renners trainen niet alleen óp de fiets, maar ook ernaast. Soms zelfs in bed! Dankzij onze samenwerking met Box Altitude kunnen we simuleren dat ze slapen op hoogte. Daardoor verbeteren de sportprestaties van onze atleten.

Slapen of trainen op hoogte is onder veel topsporters populair. Het verhoogt de zuurstofcapaciteit van het lichaam en dat leidt tot betere sportprestaties. Overnachten op 2500 meter hoogte wordt gezien als ideaal. Steeds afreizen naar het buitenland voor dit trainingseffect is echter niet realistisch. Daarom maken we bij Team Jumbo-Visma graag gebruik van de hoogteslaapsystemen van Box Altitude.

"Hoogtetrainingen zijn onmisbaar voor onze renners"

Mathieu Heijboer

Dit Australische bedrijf produceert hoogteslaap- en trainingsruimtes die renners thuis kunnen gebruiken om slapen en trainen op hoogte te simuleren. Wel de lusten, niet de lasten dus. Head of Performance Mathieu Heijboer: “Hoogtetrainingen zijn onmisbaar voor onze renners. In het drukke seizoen van het team zijn trainingskampen moeilijk in te passen en dus biedt Box Altitude met haar hoogteslaapsystemen uitkomst. We hebben allemaal kunnen zien dat het in de voorbije twee jaren heeft gezorgd voor betere prestaties op de fiets.”

Team Jumbo-Visma werkt met Box Altutide samen sinds 2021. De partijen hebben hun samenwerking onlangs met nog ten minste één jaar verlengd.

Gerelateerde updates