Team Jumbo-Visma beste ploeg van bijzonder wielerjaar 2020

Team Jumbo-Visma beste ploeg van bijzonder wielerjaar 2020

Team Jumbo-Visma is de beste ploeg van de wereld van het afgelopen bijzondere wielerjaar geworden. Voor het eerst sinds de start van de UCI-ranking in 1984 heeft een Nederlandse ploeg deze prestatie neergezet. De geel-zwarte brigade stelde dat eindklassement door de eindzege van Primoz Roglic in de Vuelta a España veilig. Bovendien is Roglic de beste renner van het jaar en legde Wout van Aert beslag op de eerste plaats als beste eendagscoureur.

Het team van manager Richard Plugge kende een geweldig seizoen. Vanaf de eerste tot en met de laatste koers streed Team Jumbo-Visma mee om eerste plaatsen. De zegeteller staat na afloop van de gewonnen Ronde van Spanje op 23. De ploeg won onder meer drie ritten in de Tour de France en werd tweede in het eindklassement, boekte vier etappezeges en de eindzege in de Vuelta a España en was een klasse apart in de Dauphiné. Bovendien schreef Team Jumbo-Visma de twee monumenten Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik op haar naam. Ook de semiklassiekers Strade Bianche en Gran Piemonte vielen ten prooi aan de Nederlandse WorldTour-formatie.

“Dit is een geweldig mooie mijlpaal”, zegt algemeen directeur Plugge. “We wilden als team zo goed mogelijk uit de eerste lockdown komen. Het is geweldig om te zien dat iedereen die gedachte gesteund heeft. Partners, sponsoren, staff en natuurlijk de renners hebben allemaal hun steentje aan deze ultieme beloning bijgedragen. We hebben vanaf de herstart tot en met de rit naar Madrid meegedaan om de overwinningen en prachtige resultaten geboekt.”

"We leggen de lat weer hoog voor het nieuwe seizoen, maar blijven uiteraard genieten van iedere overwinning."

Richard Plugge

“We leggen de lat weer hoog voor het nieuwe seizoen, maar blijven uiteraard genieten van iedere overwinning. Tegenslagen waren er ook, met de gebeurtenissen rondom Dylan Groenewegen, de ziekte van Steven Kruijswijk en de blessure van Mike Teunissen. Uiteraard hebben we nog veel meer dromen die we willen verwezenlijken. Sinds 2015 hebben we deze weg ingezet en die willen we heel graag blijven volgen”, spreekt de ambitieuze manager uit.

Verder is Plugge dankbaar dat er zoveel koersen wél hebben plaatsgevonden. “Ondanks de wereldwijde coronacrisis, hebben we toch veel koersen kunnen rijden. Dit is een overwinning voor het wielrennen in het algemeen. De wedstrijdorganisaties en de UCI verdienen daarvoor zeker complimenten.”

Gerelateerde updates