Vliegende start voor The Athletes FoodCoach Premium-app

Vliegende start voor The Athletes FoodCoach Premium-app

Het bedrijven van topsport hangt nauw samen met het hanteren van een op maat ontwikkeld voedingspatroon. De lancering van The Athletes FoodCoach Premium-app maakt dat voor iedereen mogelijk. De mobiele applicatie kende de afgelopen week een vliegende start met ruim negentienhonderd aanmeldingen. “Train hard, eat smart. Die zaken zijn wat ons betreft niet los te koppelen.”

Nadat de renners van Team Visma | Lease a Bike de tool al gebruikten in de jacht op de eindzeges in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España, is de applicatie er nu ook voor iedere amateur met een sportieve doelstelling. “We zijn er voor iedereen die een sportief doel in het vooruitzicht heeft”, klinkt het bij monde van Robert Jan Koens, directeur van The Athletes FoodCoach. “Gebruikers eten heel divers en nauwkeurig. Het is bestemd voor gevorderde wielrenners en hardlopers, maar ook voor mensen die voor het eerst een (halve) marathon gaan lopen of meedoen aan Alpe d’HuZes. Samen voeden we onze dromen.”

"Het smaakt zalig"

Cian Uijtdebroeks

Wielrenner Cian Uijtdebroeks, nieuw bij Team Visma | Lease a Bike, is eveneens fervent gebruiker van The Athletes FoodCoach Premium-app. “Ik ben pas kort bij het team, maar ik kan niet anders stellen dan dat ik razend enthousiast ben. Op het meest recente trainingskamp aten we aan de hand van de app pizza’s en rode bieten hamburgers. Het smaakte zalig. Als bepaalde voedingswaarden als eiwitten, koolhydraten en vetten niet in orde zijn, ben je als atleet nergens. Als je overdag al menig uren getraind hebt, is er vaak niet meer de tijd of zin om veel moeite te steken in het bereiden van een maaltijd. De app maakt dit juist heel eenvoudig, en helpt je ook nog eens met het bereiken van je doelen”, vertelt de amicale Belg.

Foodcoaches aan het werk

“De basisvoeding is in sport heel erg belangrijk”, stelt sportief directeur van Team Visma | Lease a Bike Merijn Zeeman. “Het mooie aan de app is dat hij zich steeds aanpast. Het is een heel flexibele tool. Als je een keer een maaltijd mist of net iets te weinig calorieën nuttigt, dan berekent de app het automatisch door. Zo zit je aan het eind van de dag precies aan de juiste hoeveelheid. Zelf moet ik vooral terugdenken aan de Tour de France van 2022, waarin we ook gebruik maakten van de app. Jonas Vingegaard steeg boven zichzelf uit en won de wedstrijd. De app zal sporters van ieder niveau helpen in het verwezenlijken van sportieve doelstellingen. Voeding levert namelijk een enorme bijdrage aan het leveren van prestaties.”

Binnen het kamp van Team Visma | Lease a Bike wordt dus ook met veel plezier en overtuiging gebruik gemaakt van The Athletes FoodCoach Premium-app. Foodcoach Monique Van de Velde geeft tekst en uitleg. “De app maakt het voor ons makkelijker om de energiebalans van de atleten in de gaten te houden en er voor te zorgen dat er voldoende voedingsstoffen en energie binnenkomen. De renners zijn laaiend enthousiast. Het geeft hen meer rust en voldoening. Zij hoeven enkel de richtlijnen vanuit de app te volgen. Het is super eenvoudig en laagdrempelig. Alles in de app is zo geïntegreerd dat er voldoende variatie is. Er zijn honderden, zo niet duizenden verschillende recepten, afgestemd op ieders behoeften. Iedereen kan met The Athletes FoodCoach Premium-app zelf aan de slag met zijn of haar voeding, met een duidelijke rode draad.”

"We hebben nog heel veel innovaties op de planning staan"

Robert Jan Koens

De app kende met ruim negentienhonderd aanmeldingen dus een voortvarende start. “We hadden gehoopt op zo’n duizend abonnees eind maart”, vertelt Koens. “Dit resultaat is boven verwachting. Hopelijk mogen we in de komende tijd nog een hoop abonnees verwelkomen. We hebben nog heel veel innovaties op de planning staan voor de komende periode, dus we zijn zeker nog niet uitontwikkeld. Deze slimme app, die onder andere al te gebruiken is in combinatie met Strava en Garmin, helpt sporters van alle niveaus op een laagdrempelige manier met het verwezenlijken van persoonlijke doelen. Voeding is een project waar op tijd mee moet worden begonnen.”

The Athletes FoodCoach Premium-app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en vervolgens te gebruiken in combinatie met een abonnement, dat gebruikers tien euro per maand kost. Ook is het op jaarbasis aan te schaffen. De prijs is dan vijftig euro.

Olav Kooij maakt gebruik van The Athletes FoodCoach Premium-app

Gerelateerde updates