Powered by
es Volta Ciclista a Catalunya
WorldTeam Men 24 mrt '25 - 30 mrt '25
1/7 Sant Feliu de Guíxols › Sant Feliu de Guíxols 178km
2/7 Banyoles › Figueres 177km
3/7 Viladecans The Style Outlets › La Molina 218km
it Settimana Internazionale Coppi e Bartali
WorldTeam Men 25 mrt '25 - 29 mrt '25
1/5 Ferrara › Bondeno 174km
2/5 Riccione › Sogliano al Rubicone 163km
3/5 Riccione › Cesena 142km
nl Olympia's Tour
Development Team 26 mrt '25 - 30 mrt '25
1/5 Beltrum › Beltrum 10km
2/5 Beek › Beek 175km
3/5 Kerkdriel › Rossum 148km
be Classic Brugge-De Panne
WorldTeam Men 26 mrt '25
1/1 Bruges › De Panne 195km
be Classic Brugge-De Panne
WorldTeam Women 27 mrt '25
1/1 Bruges › De Panne 152km
si GP Brda-Collio
Development Team 27 mrt '25
1/1 Dobrovo › Dobrovo
si GP Goriska & Vipava Valley
Development Team 27 mrt '25
1/1
be E3 Saxo Classic ME
WorldTeam Men 28 mrt '25
1/1 Harelbeke › Harelbeke 208km
Recept: Pizza di Giro Donne

Recept: Pizza di Giro Donne

De Giro d’Italia Donne is in volle gang en wij nemen je mee naar Italië, het land van de pizza. Bekijk hier het recept van onze Performance Chefs.

Pizza is een favoriet Italiaans gerrecht van velen. Vanwege de grote hoeveelheid koolhydraten in pizza kunnen de rensters hiermee hun benodigde energie aanvullen. Overigens is het altijd belangrijk om je koolhydraten aan te vullen, of je nou de Giro fietst of deze trouw vanaf de bank volgt.

Om de pizza voor onze atleten Foodcoach-proof te houden serveren wij een aangepast recept: Pizza di Giro Donne. De gebruikelijke tomatensaus en mozzarella zijn in dit recept vervangen door meer eiwitrijke producten om het herstel nog verder te bevorderen. Met onderstaand recept kan jij net als onze renners opgaan in de Italiaanse sferen.

Buon appetito!

Witte pompoen-sportpizza

Ingrediënten voor 1 pizza

  • 100 gram pompoen
  • 1 tl honing
  • 120 gram pizzadeeg
  • 60 gram filodeeg
  • 70 gram ricotta
  • Peper en zout
  • Verse tijm
  • 30 gram champignons
  • ¼ rode ui
  • Een paar zwarte olijven
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes van 1,5 bij 1,5 centimeter. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met honing. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de temperatuur van de oven tot 190°.
  4. Verdeel het pizzadeeg en bedek met een gelijkmatige laag filodeeg. Verdeel de ricotta over de filodeegkorst en breng op smaak met zout, peper en wat verse tijmblaadjes.
  5. Neem de pompoenblokjes, gesneden champignons, gesneden rode ui en zwarte olijven en verdeel deze over de pizza.
  6. Breng op smaak met nog wat peper en zout en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Bak 20 minuten in de oven.
 / 

Gerelateerde updates