Henderson hoopt in Gent-Wevelgem goede lijn door te trekken

Henderson hoopt in Gent-Wevelgem goede lijn door te trekken

Team Jumbo-Visma Women staat komend weekeinde aan het vertrek van de twaalfde editie van Gent-Wevelgem. Voor Anna Henderson wordt het haar derde deelname aan de Belgische semi-klassieker, die als ultieme voorbereidingskoers wordt gezien op de Ronde van Vlaanderen. Henderson is vastbesloten om zondag een rol van betekenis te spelen in de finale. "Het hangt van de wind af wat voor koers het wordt."

Henderson bewaart goede herinneringen aan Gent-Wevelgem. In de editie van 2021 zegevierde ploeggenote Marianne Vos en een jaar later eindigde ze als tweede. "Als team hebben we het hier de afgelopen jaren goed gedaan. Marianne is er helaas niet bij dit weekend, maar ook met een jonge groep hopen we mee te kunnen doen in de finale."

Gent-Wevelgem begint zondagochtend traditiegetrouw onder de Menenpoort in Ieper en eindigt ruim 162 kilometer later in Wevelgem. Onderweg krijgen de rensters zeven beklimmingen voorgeschoteld, waarvan de Kemmelberg de laatste is. "Ik verwacht dat de Kemmelberg een belangrijke rol gaat spelen", vervolgt de 24-jarige Britse.

De top van deze klim ligt op zo’n dertig kilometer van de aankomst. Hierna volgen voornamelijk vlakke wegen. "Normaal gesproken eindigt deze wedstrijd in een sprint, maar als ik de weersvoorspellingen mag geloven, gaat het heel hard waaien zondag. Het zal mij dus niet verbazen als er waaiers komen. Daar zullen we te allen tijde alert op moeten zijn en elkaar bij moeten helpen."

"Met onze kwaliteiten kunnen we zeker in de top tien eindigen"

Anna Henderson

Volgens Henderson wordt er geen uitgesproken kopvrouw naar voren geschoven. "We willen het als team goed doen en een rol van betekenis spelen in de finale. Met onze kwaliteiten kunnen we zeker in de top tien eindigen."

Henderson is sterk aan het seizoen begonnen. Met een tiende plek in de Ronde van Drenthe en een achtste plek in Nokere Koerse heeft ze al twee toptiennoteringen te pakken. "Ik ben heel blij met hoe het tot nu toe gaat. Ik hoop dat ik deze lijn door kan trekken naar de volgende wedstrijden."

Naast Henderson maken ook Teuntje Beekhuis, Noemi Rüegg, Coryn Labecki, Karlijn Swinkels en Eva van Agt deel uit van de zeskoppige selectie van Team Jumbo-Visma Women voor de Vlaamse semi-klassieker.

Gerelateerde updates