Team Jumbo-Visma met scoringsdrang naar Ronde van Lombardije en Parijs-Tours

Team Jumbo-Visma met scoringsdrang naar Ronde van Lombardije en Parijs-Tours

Aankomend weekend staan voor zowel Team Jumbo-Visma als het Development Team de laatste klassieke wielerwedstrijden op het programma. In Frankrijk wordt door beide teams Parijs-Tours verreden, terwijl de ploeg in Italië aan het vertrek staat van het laatste wielermonument van het seizoen, de Ronde van Lombardije. Ploegleiders Addy Engels, Arthur van Dongen en Sierk Jan de Haan verwachten een mooi slot van het al zo succesvolle wielerjaar.

In de Ronde van Lombardije wordt er in tegenstelling tot vorig jaar gereden van Bergamo naar Como. “Wat vorig jaar de finale was krijgen we nu al in het begin. Dat zal meteen lastig worden”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Het middengedeelte is op papier nu een stuk makkelijker en de finale wordt traditiegetrouw superzwaar. Ik verwacht dat er weer een kopgroep vooruit zal rijden en dat de favorieten pas in de finale tevoorschijn komen.”

"Tijdens de verkenning zag Jonas er relaxed uit en deed een aantal goede inspanningen"

Addy Engels

Eén van die favorieten is Jonas Vingegaard. Als voorbereiding op Lombardije was de Deen actief in de CRO Race. De winnaar van de Tour de France won twee etappes in de zesdaagse rittenkoers en miste de overwinning in het eindklassement op slechts één seconde. “Jonas heeft laten zien fysiek prima in orde te zijn. Hij zit goed in zijn vel. Tijdens de verkenning zag het er ook allemaal relaxed uit met een aantal goede inspanningen”, aldus Engels.

Aan vorm zal het de Deen dus niet ontbreken. In het slotstuk krijgen de renners van Team Jumbo-Visma een aantal steile klimmetjes voor de kiezen. Tweemaal de San Fermo della Battaglia en de Civiglio vormen de finale. “Op de eerste passage van de San Fermo gaat het ontploffen. Het is zaak dat we op de Civiglio nog één of twee renners naast Jonas hebben. Daarna is het aan hem en zal een selecte groep topfavorieten gaan uitvechten wie er met de winst vandoor gaat.”

Aankomende zondag verschijnt de ploeg ook in Frankrijk met een sterke opstelling aan de start. “In het verleden is gebleken dat Parijs-Tours een pittige finale kent met heuvels en gravelstroken. Gelukkig hebben wij meerdere kaarten om te spelen. Gaat er een klein groepje naar de meet, dan hebben we met Christophe Laporte en Mike Teunissen twee goede renners. Als er toch met een grote groep naar de finish wordt gereden, dan zouden we met Olav Kooij de koers naar ons toe kunnen trekken”, aldus Van Dongen.

"Parijs-Tours is voor Olav een mooie afsluiting van zijn fantastische seizoen"

Arthur van Dongen

Kooij versloeg maandag in de Münsterland Giro vele topsprinters en behaalde zo al zijn twaalfde overwinning van het seizoen. “Hij heeft een grandioze ontwikkeling doorgemaakt dit jaar. Hij heeft zich goed genesteld in het profpeloton en nu al zoveel wedstrijden gewonnen. Ik denk dat Parijs-Tours voor hem een hele mooie afsluiting zal zijn van een fantastisch seizoen”, besluit de ploegleider.

Het Jumbo-Visma Development Team maakt zondag ook zijn opwachting in Parijs-Tours. Bij de beloftenkoers staan de geel-zwarten met vijf renners aan de start. Desondanks verwacht ploegleider De Haan een spannende race. “Er staat een sterk deelnemersveld aan het vertrek. Maar met een goed plan en een goede voorbereiding kunnen we uitgaan van onze eigen kracht.”

Ronde van Lombardije

Jonas Vingegaard

Tobias Foss

Robert Gesink

Chris Harper

Sam Oomen

Gijs Leemreize

Koen Bouwman

Parijs-Tours

Jos van Emden

Olav Kooij

Tim van Dijke

Mike Teunissen

Edoardo Affini

Christophe Laporte

Tosh Van der Sande

Parijs-Tours U23

Owen Geleijn

Darren van Bekkum

Jesse Kramer

Per Strand Hagenes

Rick Pluimers

Gerelateerde updates