Team Jumbo-Visma met sterk blok richting Parijs-Roubaix

Team Jumbo-Visma met sterk blok richting Parijs-Roubaix

Met Parijs-Roubaix staat zondag het derde monument van het wielerseizoen op de kalender. Na iconische stroken zoals Trouée d’Arenberg, Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre kent de wedstrijd zijn ontknoping op het vélodrome van Roubaix. Team Jumbo-Visma kan rekenen op een sterke selectie voor de Helleklassieker. Wout van Aert, Christophe Laporte en Dylan van Baarle blikken vooruit op de 120e editie.

Wout van Aert, die vorig jaar tweede werd, kende niet zijn allerbeste week. “Ik voelde me niet topfit de afgelopen dagen. De val in de Ronde van Vlaanderen had misschien een grotere impact dan eerst gedacht. Desondanks heb ik zeker mijn trainingen kunnen afwerken zoals ik wilde. De conditie is er zeker ook nog en daar ben ik blij om. Ik verwacht zondag een lange strijd met meerdere renners, wat in Roubaix wel vaker het geval is.”

Team Jumbo-Visma verkende donderdag de laatste honderd kilometer van het parcours. “De stroken en alle wegen nog eens verkennen is altijd een goede opfrissing. Daarnaast is zo’n verkenning de ultieme test van het materiaal. Het lag er modderig bij door de hevige regenval”, zegt Van Aert. Komende zondag mogen de renners een droge editie van de Noord-Franse klassieker verwachten.

Voor Christophe Laporte is Parijs-Roubaix rijden speciaal. “Het is een belangrijke wedstrijd waar ik erg veel van hou. Ik wil er dan ook zeker goed presteren. Het is een klassieker die niet te vergelijken is met de Vlaamse wedstrijden vol hellingen. Deze is volkomen vlak, wat het natuurlijk niet minder zwaar maakt. Sommige stroken liggen er slecht bij, maar dat is normaal. Het is Roubaix”, glimlacht hij.

"Zondag de kassei-trofee binnenhalen"

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle, die vorig jaar won, maakt zondag zijn rentree nadat hij Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen miste door ziekte. “Het zat de laatste weken niet mee, maar ik probeerde rustig te blijven en terug op te bouwen richting Parijs-Roubaix”, zegt de 30-jarige Nederlander. “Ik ben gelukkig weer fit geraakt nadat ik een aantal goede trainingsdagen kon afwerken. Ik hoop dat dat volstaat om te kunnen meestrijden. Het deed pijn dat ik er niet bij was in de Ronde, dus wil ik zondag zeker van dienst zijn om met het team de kassei-trofee binnen te halen.”

Van Baarle wist Parijs-Roubaix vorig jaar te winnen na een straffe solo. “Het is altijd fijn om naar Roubaix te komen, maar na vorig jaar kijk ik er nog meer naar uit. Zondag dat nummer één opspelden op mijn rug zal speciaal zijn”, besluit hij.

De selectie van Team Jumbo-Visma voor zondag bestaat uit Wout van Aert, Dylan van Baarle, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck, Timo Roosen, Tim van Dijke en Edoardo Affini.

Gerelateerde updates