Team Jumbo-Visma Women en Labecki trappen wegseizoen af in Valencia

Team Jumbo-Visma Women en Labecki trappen wegseizoen af in Valencia

Het wegseizoen staat voor Team Jumbo-Visma Women op het punt van beginnen. De ploeg neemt van 16 tot en met 19 februari deel aan de Ronde van Valencia. Na een jaar met veel pech kijkt Coryn Labecki uit naar de start van het seizoen in Spanje.

De Amerikaanse kende een wisselvallig debuutjaar bij de Nederlandse wielerformatie. Wegens ziekte moest ze de eerste editie van de Tour de France Femmes aan zich voorbij laten gaan en tot overmaat van ramp brak ze haar sleutelbeen in de Simac Ladies Tour begin september. “Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik een serieuze blessure opliep”, vertelt de dertigjarige renster. “Maar ik heb heel erg veel steun gekregen van de staf en mijn ploeggenoten. Dat geeft enorm veel motivatie voor dit nieuwe seizoen.”

“Door mijn blessure stopte mijn seizoen vroeg. Ik heb me goed kunnen voorbereiden en op trainingen voelde het weer als vanouds”, aldus Labecki, die heeft genoten van het trainingskamp in Alicante met de ploeg. “We hebben dit jaar veel nieuwe jonge rensters. Zelf ben ik ook ooit jong geweest, dus ik weet wat ze nu gaan meemaken in hun eerste jaar in het profpeloton. Ik ben blij dat ik deze talenten met mijn ervaring kan helpen.”

In de Spaanse rittenkoers hoopt Labecki met haar team een gooi te kunnen doen naar een aantal etappeoverwinningen. “De eerste twee etappes gaan wellicht uitdraaien op een massasprint. Dat zijn wel echt de dagen waar ik naar uitkijk. Daar kan ik belangrijk zijn voor het team. In 2019, de laatste keer dat ik in Valencia actief was, reed ik een goede slotetappe. Hopelijk kan ik ook dit jaar de dagen goed doorkomen.”

Voor Kim Cadzow en Eva van Agt wordt het hun eerste wedstrijd namens Team Jumbo-Visma. “Beiden hebben al laten zien dat ze erg sterk zijn, maar nu kunnen ze het hier echt gaan bewijzen. Ik kijk er naar uit om met Kim en Eva te koersen in Spanje.”

"Naast mijn sportieve doelen wil ik dit jaar bovenal gewoon heel graag gezond en fit blijven, dat is het allerbelangrijkste"

Coryn Labecki

Na de openingskoers in het zuiden van Europa gaat de blik van Labecki op de voorjaarsklassiekers. In 2017 wist ze de Ronde van Vlaanderen op haar naam te schrijven. “Een fantastische wedstrijd waar ik dit jaar weer ontzettend naar uitkijk en waar ik als oud-winnares mag verschijnen. Maar ik kijk nog meer uit naar Parijs-Roubaix. Vorig jaar tijdens mijn eerste editie heb ik echt genoten. Hopelijk kan ik dit jaar hoger eindigen en rijd ik wat minder vaak lek”, glimlacht de Amerikaanse.

Vervolgens hoopt Labecki op de startlijst van de Tour de France Femmes by Zwift te staan. “Dat was vorig jaar al mijn doelstelling, maar toen kon ik helaas niet deelnemen. Dit jaar wil ik graag onderdeel zijn van de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Al vrij snel daarna volgt het wereldkampioenschap. Het is wat vroeg om te zeggen, maar ik denk dat het parcours in Glasgow mij wel ligt. Maar naast de sportieve doelen wil ik dit jaar bovenal gewoon heel graag gezond en fit blijven. Dat vind ik het allerbelangrijkste”, besluit Labecki.

Naast Labecki staan namens Team Jumbo-Visma Women Riejanne Markus, Karlijn Swinkels, Amber Kraak, Teuntje Beekhuis, Eva van Agt en Kim Cadzow aan de start.

Gerelateerde updates