Team Visma | Lease a Bike hoopt lijn door te trekken in Strade Bianche Donne

Team Visma | Lease a Bike hoopt lijn door te trekken in Strade Bianche Donne

Een week na het succesvolle openingsweekend is Team Visma | Lease a Bike neergestreken in Italië, waar aanstaande zaterdag de tiende editie van Strade Bianche Donne plaatsvindt. Door de zege van Marianne Vos in Omloop het Nieuwsblad staan de rensters van de geel-zwarte formatie met veel vertrouwen aan het vertrek in Toscane. "We zijn goed op elkaar ingespeeld."

Lieke Nooijen kan het weten. Zij maakte zaterdag deel uit van het winnende team en is ook komend weekend van de partij als de ‘witte wegen’ moeten worden getrotseerd. Hoewel de Vlaamse openingswedstrijd niet te vergelijken is met de Italiaanse gravelkoers, denkt Nooijen dat haar ploeg wederom voor een mooi resultaat kan gaan. "We staan met een supergoede ploeg aan de start. Iedereen is in goeden doen en heeft zin om te koersen", vertelt ze.

Met Vos en Riejanne Markus beschikt Team Visma | Lease a Bike over twee vrouwen die een rol van betekenis kunnen spelen in de finale. Nooijen hoopt zelf zo lang mogelijk van waarde te kunnen zijn voor haar ploeggenoten. "In de vroege vlucht zitten, zou mooi zijn. Ik hou van aanvallend koersen, vooral op zo’n parcours. Er zitten veel hoogtemeters in en we rijden veertig kilometer over onverharde grindwegen. Eigenlijk zit alles er wel in, dat maakt het een uitdagende wedstrijd."

Het nieuwe parcours is met 137 kilometer weliswaar maar één kilometer langer dan vorig jaar, maar telt nu twaalf in plaats van acht gravelstroken. "Strade Bianche is echt een klassieker. Wat mij betreft is het een van de meest bijzondere wedstrijden op de kalender. Toen ik zag dat deze op mijn programma stond, was ik heel blij”, aldus Nooijen, die de gravelkoers in 2021 al eens reed. "Ik vind het een heel gave race, met name de hectiek richting de eerste gravelstroken vind ik mooi."

"Ik hou van aanvallend koersen, vooral op zo’n parcours"

Lieke Nooijen

De eerste maanden in dienst van Team Visma | Lease a Bike zijn goed verlopen voor Nooijen. Behalve haar persoonlijke progressie was ze al drie keer getuige van een overwinning van een van haar ploeggenoten. Zo zegevierden Nienke Veenhoven en Rosita Reijnhout in Australië en was Vos de beste in Omloop het Nieuwsblad. "Het is supermooi om daar deel van te mogen uitmaken. Ik hoop dat het iedereen stimuleert om te blijven knallen."

Nooijen zit naar eigen zeggen volledig op haar plek bij haar nieuwe ploeg. "Ik heb het heel erg naar m’n zin en kan het goed met iedereen vinden. Ten opzichte van vorig jaar merk ik dat ik zowel fysiek als mentaal stappen heb gemaakt. Daar ben ik heel blij mee. De vorm is er en nu moet ik zorgen dat ik die nog wat verder kan uitbouwen de komende weken."

Te beginnen met Strade Bianche, waar Nooijen wederom samen mag koersen met veelvraat Vos. Volgens de jongeling is het een geschenk om met haar in een team te zitten. "Het is heel fijn om van iemand tips te krijgen die zoveel ervaring heeft in het wielrennen. Marianne en ik rijden veel dezelfde wedstrijden, dus dan is het prettig om een goede band te hebben. Ik hoop echt dat ik nog lang met haar mag koersen."

De zeskoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike voor Strade Bianche Donne bestaat naast Nooijen, Vos en Markus uit Eva van Agt, Margaux Vigie en Sophie von Berswordt-Wallrabe.

Gerelateerde updates