Team Visma | Lease a Bike Women vol ambitie naar Valencia: ‘We willen de etappes kleuren’

Team Visma | Lease a Bike Women vol ambitie naar Valencia: ‘We willen de etappes kleuren’

Team Visma | Lease a Bike Women trapt het wegseizoen af met Setmana Ciclista Valenciana. De ploeg bindt van 15 tot en met 18 februari de strijd aan in de Spaanse rittenkoers. We blikken vooruit met Marianne Vos, die staat te popelen om van start te gaan.

Team Visma | Lease a Bike Women heeft er een lange trainingsperiode opzitten en kijkt uit naar het wegseizoen. Ook Vos heeft zin om zich naar de startblokken te begeven: “Ik hou van de competitie en ik heb zin om weer te gaan koersen.” Vos’ grootste persoonlijke doel dit jaar is haar beste vorm te bereiken en zo in de wedstrijden aan de start te verschijnen: “Voor mij is plezier hebben en fit zijn de basis voor resultaat. Ik ben ervan overtuigd dat de uitslagen zullen volgen als deze factoren in orde zijn.”

De voorbereidingen op het wegseizoen, met onder andere meerdere trainingskampen, zijn goed verlopen voor de rensters. Volgens Vos hangt de vlag er goed bij binnen het team: “Er is goed getraind en met de sfeer onderling zit het zeker goed. We zijn bereid om er samen met elkaar en voor elkaar voor te gaan.”

Zelf is Vos wat langer in Spanje verbleven om onder goede omstandigheden haar trainingen af te kunnen werken. Ze is blij met het resultaat, ook al is het altijd afwachten hoe het in de wedstrijd gaat. “Het is altijd spannend waar je staat, ook al voel je je goed. Bovendien is het de eerste keer dat ik de Setmana Ciclista Valenciana rij. Leuk om het seizoen eens anders te beginnen. Ik heb er zin in.”

Een aantal van Vos' teamgenoten startten het raceseizoen met Santos Tour Down Under in Australië, waar ze meerdere top 10 plaatsen behaalden. "Dat is een mooi resultaat en gelijk een stimulans voor het hele team," zegt ze daarover. Nu richt de aandacht zich op de Setmana Ciclista Valenciana, een geschikte koers om het seizoen te starten volgens de renster. Ze waardeert vooral dat er vier etappes zijn, in tegenstelling tot de koersen in het voorjaar die veelal eendaags zijn: “Zo kun je gelijk ritme opdoen en als team nog dichter bij elkaar komen.”

"We kunnen mooi de breedte van de ploeg inzetten"

Marianne Vos

Met vier dagen biedt de Setmana Ciclista Valenciana genoeg kansen voor het team. Het streven is om in elk geval te proberen een etappeoverwinning binnen te halen. Volgens Vos kent de wedstrijd veel mogelijkheden: “We kunnen mooi de breedte van de ploeg inzetten. De eerste twee etappes bieden volop kansen voor aanvallen. Op de derde dag staat een echte klimdag op het programma, ideaal voor rensters als Rosita en Riejanne die hun kwaliteiten bergop al hebben laten zien. De vierde dag kan eindigen in een sprint met een grotere groep of juist een dag voor vluchters worden. Ons doel is om de kansen zoveel mogelijk te benutten en de etappes te kleuren”, besluit Vos vastberaden.

Naast Marianne Vos staan Riejanne Markus, Anna Henderson, Rosita Reijnhout, Margaux Vigie, Maud Oudeman en Sophie von Berswordt namens Team Visma | Lease a Bike Women aan de start.

Gerelateerde updates