Tien dagen tot de start van de Tour in Kopenhagen: vijf renners blikken vooruit

Tien dagen tot de start van de Tour in Kopenhagen: vijf renners blikken vooruit

Vandaag is de selectie bekendgemaakt waarmee Team Jumbo-Visma naar de Tour de France trekt. Het trio Jonas Vingegaard, Wout van Aert en Primoz Roglic was eerder al aangeduid. De vijf overige renners reageren op hun uitverkiezing.

Steven Kruijswijk komt voor de zevende keer aan de start van de Tour. “Ik kijk er ontzettend naar uit. Elke Tour-deelname is heel speciaal. Ik heb veel zin om met deze ploeg de Ronde van Frankrijk te rijden. Ik wil een grote bijdrage leveren aan de ambities van de ploeg om voor de gele en de groene trui te gaan. Ik hoop dan vooral in de tweede en derde week mijn steentje bij te dragen. Dan gaat het echt bergop en zal ik Primoz en Jonas zo goed mogelijk proberen bijstaan.”

Het is geen verrassing dat de Nederlander vooral uitkijkt naar de ritten waarin langere cols zitten. “En dan vooral de rit naar Alpe d’Huez. Dat is echt een mythische berg. Ik heb er mooie en minder mooie herinneringen aan. Maar het is altijd een bijzonder moment als je een klim oprijdt waar zoveel mensen aan de kant staan. Zeker als je wat vooraan in de wedstrijd zit.”

In tegenstelling tot Kruijswijk is het voor Nathan Van Hooydonck zijn allereerste deelname aan de Tour de France. “Het is echt een kinderdroom die uitkomt. Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Zeker binnen deze ploeg is het een van de duurste plekjes in het peloton. Ik heb de laatste weken superhard aan mezelf en mijn conditie gewerkt om onze drie kopmannen zo goed mogelijk te kunnen bijstaan.”

"Ik zal de ploeg ondersteunen waar ik kan, zo lang ik kan en zoveel ik kan"

Nathan Van Hooydonck

Van Hooydonck denkt dat de ploeg wel weet wat ze aan hem hebben. “Vorig jaar heb ik het vertrouwen van Primoz gewonnen in de Ronde van Spanje en dat heb ik dit jaar ook kunnen bevestigen in Parijs-Nice. En ik zal mijn selectie ook wel te danken hebben aan mijn goed voorjaar. Ik wil dit niet echt zien als een beloning, maar dat het vooral mijn verdienste is en dat de ploeg mij erkenning geeft. Met de ambities die we als ploeg hebben zal er veel druk op onze schouders liggen. Er is ook al een eerste hectische week met veel gevaarlijke punten. Het is aan mij om te zorgen dat de ploeg die goed doorkomt. Ik zal ook het vroege werk in de etappes op mij nemen, mocht dat nodig zijn. Ik zal de ploeg ondersteunen waar ik kan, zo lang ik kan en zoveel ik kan.”

Tiesj Benoot vindt het een eer om deel uit te maken van de Tour-selectie. “Ik ben vereerd in zo’n ploeg mee aan de start te staan van de Tour, zeker omdat het nog maar mijn eerste jaar bij het team is. Ik kijk er heel erg naar uit. De afgelopen wedstrijden zijn goed verlopen, het vertrouwen is er en nu wacht ons het belangrijkste doel van het jaar.”

"We gaan als ploeg voor het best mogelijke resultaat en ik hoop daar een belangrijke rol in te spelen"

Tiesj Benoot

De Belg wil drie weken op een hoog niveau rondrijden. “Ik focus op het proces en het zo goed mogelijk doen. We gaan als ploeg voor het best mogelijke resultaat en ik hoop daar een belangrijke rol in te spelen. In de eerste week heb ik de belangrijke taak om de kopmannen uit de probleemzone te houden en hen veilig binnen te brengen. Dan volgen de bergen. Daar hoop ik op een goed niveau om zo een belangrijke meerwaarde te kunnen zijn.”

Sepp Kuss zit voor de derde keer in de Tour-selectie van Team Jumbo-Visma. “Ik ben erg blij dat ik mijn derde Tour de France mag rijden. Ik heb mooie herinneringen aan de vorige edities. Een van de meest memorabele is altijd deel uit te maken van een zeer sterk team en dat is dit jaar niet anders.”

"Ik ben zeer blij dat ik het vertrouwen gekregen heb en ik zal me nu moeten bewijzen"

Christophe Laporte

Ook Christophe Laporte is blij om deel uit te maken van zo een sterke Tour-ploeg. “Ik ben heel blij met mijn selectie. We gaan met een mooi team naar de Tour de France. Ik had aangegeven dat ik graag de Tour wilde rijden, maar we hebben zoveel goede renners in het team dat ik mijn plaats in de selectie echt moest verdienen. Ik ben zeer blij dat ik het vertrouwen gekregen heb en ik zal me nu moeten bewijzen. We hebben veel doelen met de ploeg. Primoz en Jonas zal ik vooral in de eerste week kunnen bijstaan. Dan rijden we op wegen die me goed liggen. En tijdens de hele Tour zal ik Wout bijstaan in de sprints. Sinds het begin van het seizoen hebben we bijna al onze wedstrijden al samen gereden. Het klikt goed tussen ons.”

Het is de eerste keer dat er een Fransman in de Tour-selectie van Team Jumbo-Visma zit. “Het is zeer speciaal. Als Fransman is het belangrijk om de Tour te kunnen rijden en ik ben heel blij dat ik die kans krijg. Het is ook echt een eer geselecteerd te worden om voor zo’n grote ploeg met grote doelen de Tour te rijden.”

 / 

Gerelateerde updates