Van Aert kijkt uit naar start veldritseizoen in Antwerpen

Van Aert kijkt uit naar start veldritseizoen in Antwerpen

Aanstaande zondag 4 december staat voor Wout van Aert de eerste veldrit van het seizoen op het programma. Na twee maanden zonder wedstrijden staat Van Aert aan het vertrek van de wereldbekerwedstrijd in Antwerpen. De renner van Team Jumbo-Visma kan niet wachten om te beginnen aan het crossseizoen, ook al is zijn vormpeil nog niet zoals vorig jaar bij zijn eerste veldritten.

“Na het WK op de weg heb ik eerst een paar weken rust genomen”, vertelt de renner van Team Jumbo-Visma. Ondanks dat het crossseizoen al in volle gang is kwam Van Aert zodoende nog niet in actie. Een bewuste keuze, aldus de Belg. “De vorige crossen kwamen voor mij te vroeg. Je moet niet te snel weer beginnen. Maar zondag voelt als het juiste moment om weer te starten. Ik heb de laatste wedstrijden op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen.”

 / 

Zondag staat de renner aan het vertrek van de wereldbeker van Antwerpen. Na de succesvolle winter van vorig jaar, waarin Van Aert negen wedstrijden wist te winnen, zijn de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen. “Daar ben ik zelf niet mee bezig. Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde mag niet als normaal worden beschouwd”, weet Van Aert.

"De laatste wedstrijden heb ik op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen"

Wout van Aert

“Ik leg mezelf geen druk op voor een cross. Die jaren zijn wel voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was”, legt Van Aert uit. Naast zijn optreden in Antwerpen komt hij dit kalenderjaar nog zes keer in actie. Wat hem in 2023 te wachten staat is ook voor Van Aert nog niet duidelijk. “Daar ben ik nog niet mee bezig. Dat gaan we later plannen. Eerst zondag de race in Antwerpen, waar ik met heel veel plezier naartoe ga."

Gerelateerde updates