Aanvalslustige Kuss klimt naar vijfde plaats in bergetappe Volta Ciclista a Catalunya

Aanvalslustige Kuss klimt naar vijfde plaats in bergetappe Volta Ciclista a Catalunya

Sepp Kuss heeft zijn huid in de derde etappe van de Volta Ciclista a Catalunya duur verkocht. In een rit met om en nabij de vierduizend hoogtemeters zette de Amerikaan op de slotklim de aanval in, uiteindelijk resulterend in een vijfde plaats in de daguitslag. Tadej Pogacar won de rit.

De rit van Sant Joan de les Abadesses richting de top van Port Ainé zou niet hebben misstaan in de slotweek van een grote ronde. De etappe, die misschien wel het predikaat koninginnenrit verdiende, loodste het peloton over drie loodzware beklimmingen. Steven Kruijswijk trachtte mee te zitten in de vroege vlucht, maar de pogingen van de Nederlander bleken tevergeefs.

Op de slotbeklimming besloot Kuss, nadat Pogacar er vandoor reed, de aanval in te zetten. De winnaar van de meest recente Vuelta a España probeerde gezamenlijk met Mikel Landa het gat naar de Sloveen te dichten, maar de verwoede pogingen leverden uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. In de laatste honderden meters werd Kuss overvleugeld door een tweetal van Bahrain - Victorious, waardoor de Amerikaan uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Mede door zijn attractieve manier van rijden stijgt Kuss twee plaatsen in de algemene rangschikking, waardoor hij zichzelf daarin nu terugvindt op plaats zeven.

"Dit resultaat stemt mij wel tevreden"

Sepp Kuss

“Dit resultaat stemt mij wel tevreden”, vertelt Kuss na de rit. “Het is vooral de manier waarop die me kan bekoren. Met de ploeg hebben we vandaag het initiatief genomen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en het leek erop dat we er met zijn allen goed inzaten. Ikzelf voelde me in ieder geval in orde op de slotklim. Daarom houd ik een goed gevoel over aan vandaag. De focus gaat nu op de aankomende dagen, waarin we gaan bekijken wat er nog mogelijk is met het oog op het klassement.”

Ploegleider Frans Maassen werpt zijn blik ook graag vooruit. “Het was vandaag een redelijk goede dag voor het team. Pogacar was veruit de beste, maar daarachter zijn een hoop mannen aan elkaar gewaagd. Dat biedt mogelijkheden voor de komende dagen. Na de iets mindere dag van gisteren kunnen we nu weer omhoog kijken”, stelt Maassen.

Gerelateerde updates