Account
Powered by
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
4/5 L'Isle-sur-le-Doubs › Valentigney 176km
5/5 Europa-Park › Sélestat 166km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
4/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 13km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
4/4 Šumperk › Šternberk 131km
fr Olympic Games ME - ITT
Women's Team 27 jul '24
1/1 Paris › Paris 32km
fr Olympic Games ME - Road Race
Women's Team 03 aug '24
1/1 Paris › Paris 272km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz 159km
2/7 Mysłakowice › Karpacz 15km
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój 156km
Affini en Van Dijke in de aanval in sprintetappe Giro d’Italia na opgave Uijtdebroeks

Affini en Van Dijke in de aanval in sprintetappe Giro d’Italia na opgave Uijtdebroeks

In de elfde etappe van de Giro d’Italia toonden Edoardo Affini en Tim van Dijke zich in de vlucht van de dag. Het Team Visma | Lease a Bike-duo kreeg Thomas Champion mee, maar het drietal was kansloos tegen het achtervolgende peloton. Voor het Team Visma | Lease a Bike duo was het een manier om de teleurstelling van de opgave van Cian Uijtdebroeks weg te spoelen. De winst in de massaspurt was voor Jonathan Milan.

Ook Cian Uijtdebroeks, die na tien etappes vijfde stond in het algemene klassement, bleef niet gespaard van ziekte. De 21-jarige wittetruidrager verscheen in Foiano di Val Fortore niet meer aan de start van de elfde etappe. “Cian gaf al geen frisse indruk meer na de finish gisteren, maar ’s avonds werd het erger”, reageert ploegleider Marc Reef. “Toen was het al duidelijk dat het niet meer mogelijk was om deze ronde verder te zetten. Zijn opgave kwam zeker hard aan bij de ploeg. De Giro d’Italia was zijn grootste doel dit seizoen en na de eerste week stond hij perfect geplaatst in het klassement. Het is balen, maar nu is het aan ons om de rug te rechten in de etappes die volgen. We hebben nog vier fitte en gemotiveerde renners in de ploeg. Zij gaan er alles aan doen om nog een tweede ritzege te boeken.”

Na de bergrit van dinsdag stond de sprintetappe met aankomst in Francavilla Mare op het programma. Edoardo Affini en Tim van Dijke vormden samen met Fransman Champion de vroege vlucht. Het drietal reed een lange tijd op kop, maar het werd ingerekend op ruime afstand van de aankomstlijn. In de massaspurt bleek Milan de snelste. Alle Team Visma | Lease a Bike-renners bereikten veilig de streep.

“We kwamen met z’n drieën voorop te zitten, maar ik hoopte op meer metgezellen”, reageert Affini na afloop. “Het werd al snel duidelijk dat we geen enkele kans maakten tegen het peloton. We hebben geprobeerd om het nog tactisch te spelen, maar de sprintersploegen werkten erg goed samen. Na de tegenslagen van de afgelopen dagen was deze actie goed om even de gedachten te verzetten.”

“We kregen amper ruimte van het peloton, wat betekent dat ze toch wat bang waren van ons”, zag Van Dijke het positief in. “We hoopten op een grotere voorsprong, maar dat lukte helaas niet. Ik voel me alvast goed, dat zag je vandaag ook wel. Ik zal het blijven proberen. Als ploeg moeten we zeker blijven mikken op een nieuwe ritzege in deze Giro.”

Giro d'Italia

Stage 11

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates