Affini en Van Dijke in de aanval in sprintetappe Giro d’Italia na opgave Uijtdebroeks

Affini en Van Dijke in de aanval in sprintetappe Giro d’Italia na opgave Uijtdebroeks

In de elfde etappe van de Giro d’Italia toonden Edoardo Affini en Tim van Dijke zich in de vlucht van de dag. Het Team Visma | Lease a Bike-duo kreeg Thomas Champion mee, maar het drietal was kansloos tegen het achtervolgende peloton. Voor het Team Visma | Lease a Bike duo was het een manier om de teleurstelling van de opgave van Cian Uijtdebroeks weg te spoelen. De winst in de massaspurt was voor Jonathan Milan.

Ook Cian Uijtdebroeks, die na tien etappes vijfde stond in het algemene klassement, bleef niet gespaard van ziekte. De 21-jarige wittetruidrager verscheen in Foiano di Val Fortore niet meer aan de start van de elfde etappe. “Cian gaf al geen frisse indruk meer na de finish gisteren, maar ’s avonds werd het erger”, reageert ploegleider Marc Reef. “Toen was het al duidelijk dat het niet meer mogelijk was om deze ronde verder te zetten. Zijn opgave kwam zeker hard aan bij de ploeg. De Giro d’Italia was zijn grootste doel dit seizoen en na de eerste week stond hij perfect geplaatst in het klassement. Het is balen, maar nu is het aan ons om de rug te rechten in de etappes die volgen. We hebben nog vier fitte en gemotiveerde renners in de ploeg. Zij gaan er alles aan doen om nog een tweede ritzege te boeken.”

Na de bergrit van dinsdag stond de sprintetappe met aankomst in Francavilla Mare op het programma. Edoardo Affini en Tim van Dijke vormden samen met Fransman Champion de vroege vlucht. Het drietal reed een lange tijd op kop, maar het werd ingerekend op ruime afstand van de aankomstlijn. In de massaspurt bleek Milan de snelste. Alle Team Visma | Lease a Bike-renners bereikten veilig de streep.

“We kwamen met z’n drieën voorop te zitten, maar ik hoopte op meer metgezellen”, reageert Affini na afloop. “Het werd al snel duidelijk dat we geen enkele kans maakten tegen het peloton. We hebben geprobeerd om het nog tactisch te spelen, maar de sprintersploegen werkten erg goed samen. Na de tegenslagen van de afgelopen dagen was deze actie goed om even de gedachten te verzetten.”

“We kregen amper ruimte van het peloton, wat betekent dat ze toch wat bang waren van ons”, zag Van Dijke het positief in. “We hoopten op een grotere voorsprong, maar dat lukte helaas niet. Ik voel me alvast goed, dat zag je vandaag ook wel. Ik zal het blijven proberen. Als ploeg moeten we zeker blijven mikken op een nieuwe ritzege in deze Giro.”

Giro d'Italia

Stage 11

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates