Affini nieuwe leider na geste van ploeggenoten in derde etappe Vuelta a España

Affini nieuwe leider na geste van ploeggenoten in derde etappe Vuelta a España

De leiderstrui van de Vuelta a España is na afloop van etappe drie andermaal van schouder gewisseld binnen Team Jumbo-Visma. Edoardo Affini is de nieuwe leider en start aankomende dinsdag in Spanje in het rode tricot.

Nadat Robert Gesink de leiding greep na de ploegentijdrit en gisteren de gehele dag in de leiderstrui rondreed, was het vandaag de beurt aan Mike Teunissen. De Limburger genoot zichtbaar en was na afloop net zo blij de trui over te dragen aan zijn ploeggenoot Affini. “Ik heb echt genoten van vandaag. Met de duizenden mensen langs het parcours was het heel mooi om deze etappe te fietsen. We hadden vooraf het plan dat Edoardo na vandaag de trui over zou nemen, mits het allemaal zou kunnen. Het is mooi dat op deze manier meerdere mensen binnen de ploeg mogen proeven aan iets geweldigs. Dat verdienen we allemaal, daar hebben we met zijn allen keihard voor gewerkt. Het is prachtig om de blijdschap die Robert en ik de afgelopen dagen voelden, nu bij Edoardo te mogen zien.”

"Het is mooi dat we dit soort momenten met zijn allen mogen beleven binnen het team"

Edoardo Affini

De kersverse klassementsleider Affini steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. “Het is mooi dat we dit soort momenten met zijn allen mogen beleven binnen het team. Het was voor Robert en Mike als Nederlandse jongens natuurlijk heel speciaal om de afgelopen dagen in de trui te kunnen rijden. Zelf vind ik dit ook echt bijzonder. Het is een leiderstrui in een grote ronde. Dat maakt niet zomaar iedereen mee. Ik wil mijn teamgenoten bedanken dat ze me deze trui gunnen. Ik ben er heel blij mee en ga er net als de andere jongens van genieten. Uiteraard verliezen we onze taken daarbij niet uit het oog”, vertelt de Italiaan.

“Voor Robert en Mike was het prachtig om in eigen land in het rood te rijden, maar Edoardo verdient dit eveneens heel erg”, klinkt het bij monde van ploegleider Grischa Niermann. “Hij rijdt altijd in dienst van anderen. Nu mag hij dinsdag starten als klassementsleider. Dat is een hele eer voor hem. Het is een mooie manier om hem te belonen, mede ook voor zijn puike werk in de ploegentijdrit. Alle jongens gunnen hem de trui van harte. We zijn blij dat we de afgelopen dagen goed zijn doorgekomen. We hebben genoten van het rijden op Nederlandse bodem. Vanavond vliegen we naar Spanje en daar gaan we dinsdag verder met het nastreven van onze doelen.”

 / 

Gerelateerde updates