Affini runner-up in tijdrit Benelux Tour

Affini runner-up in tijdrit Benelux Tour

Edoardo Affini is als tweede geëindigd in de elf kilometer lange individuele tijdrit in de Benelux Tour. De Italiaan van Team Jumbo-Visma klokte in Lelystad een tijd van 12:23 en gaf daarmee vijftien seconden prijs op de Zwitser Stefan Bissegger. Nederlands kampioen Tom Dumoulin eindigde als zesde op drieëntwintig seconden.


Affini leek lang op weg naar zijn eerste zege van het seizoen, maar hij moest genoegen nemen met zijn derde tweede plaats in een tijdrit dit jaar. Eerder werd hij tweede in de openingstijdrit van de Giro en enkele weken later werd hij tweede op het Italiaans kampioenschap.

“Ik ben uiteraard teleurgesteld met het resultaat, maar niet over hoe ik mijn tijdrit gereden heb”, aldus Affini. “Ik denk dat ik een goede tijdrit heb neergezet. Ik had goede hoop dat ik eventueel zou kunnen winnen toen andere specialisten langzamer bleken. Uiteindelijk is vijftien seconden veel en hoef ik ook niet na te denken over waar ik het heb laten liggen. Ik heb echt alles gegeven, maar er was er een sneller. Om vandaag tussen de grote specialisten te eindigen geeft mij wel vertrouwen en een goed gevoel richting het EK en WK tijdrijden.”

Mike Teunissen, die de tijdrit begon als vierde in het klassement, was niet tevreden over zijn prestatie. “Ik had gehoopt om hier een goede tijdrit te kunnen rijden. Maar ik was vandaag niet goed genoeg. Ik viel stil in het tweede gedeelte en dan weet je dat je veel te veel tijd gaat verliezen. Dat is jammer, zeker nadat ik gisteren goede hoop had. Wel geeft dit een reëel beeld over de waardeverhoudingen. Voor de rest van de week verandert er weinig aan onze tactiek. We moeten vanaf nu tijd zien te winnen en wie weet zit er dan nog een goed klassement in.”

Gerelateerde updates