Affini ten aanval in derde etappe Ronde van Burgos

Affini ten aanval in derde etappe Ronde van Burgos

Edoardo Affini heeft zijn aanvalslust getoond in de derde etappe van de Ronde van Burgos door mee te zitten in de kopgroep van de dag. Nadat de vlucht werd bijgehaald, speelden de renners van Team Jumbo-Visma geen rol van betekenis in de strijd om de dagzege.

Het peloton gaf het zevental, inclusief Affini, een maximale toegift van vijf minuten, maar op de flanken van de steile Picón Blanco werden de leiders ingerekend. Hierna volgde een strijd tussen de groep met klassementsmannen, waartoe Chris Harper ook lange tijd behoorde. De Australiër van Team Jumbo-Visma hield op de Picón Blanco nog knap stand, maar moest op de slotklim, die op zo’n acht kilometer van de aankomst lag, uiteindelijk passen.

"We hadden twee doelen vandaag: we wilden Chris voorin houden en we wilden zorgen dat er iemand mee in de kopgroep zat. Met Edoardo hadden we iemand mee in de kopgroep, dus dat was mooi. Jammer genoeg kreeg de groep niet veel ruimte en werd Edo al vroeg op de Picón Blanco teruggepakt. Zo kon hij niet meer van waarde zijn in het dal", aldus ploegleider Robert Wagner.

Harper kon het op de Alto de Bocos, de laatste beklimming van de dag, net niet meer bolwerken. "Chris had de benen niet en verliest vandaag kostbare tijd voor het klassement. We hadden gehoopt dat hij vandaag een paar plekken zou opschuiven, maar dat is helaas niet gelukt", stelt Wagner, die desondanks positief blijft. "Het klassement lijkt gespeeld, dus dat betekent dat we nieuwe doelen gaan stellen."

Vuelta a Burgos

Stage 3

Uitslag
Klassement

Klassement

1
Pavel Sivakov
INEOS Grenadiers 11:14:36
2
Santiago Buitrago
Bahrain - Victorious +00:00:23
3
Ruben Guerreiro
EF Education-EasyPost +00:00:26
23
Chris Harper
Jumbo-Visma +00:01:20
51
Robert Gesink
Jumbo-Visma +00:06:08
69
Edoardo Affini
Jumbo-Visma +00:13:48
78
Timo Roosen
Jumbo-Visma +00:17:13
98
Lennard Hofstede
Jumbo-Visma +00:25:08

Gerelateerde updates