Bemoedigende start Team Jumbo-Visma in Catalonië

Bemoedigende start Team Jumbo-Visma in Catalonië

Team Jumbo-Visma heeft zich tijdens de eerste etappe van de Ronde van Catalonië goed van voren laten zien. In de heuvelachtige rit, die onder slechte weersomstandigheden werd afgewerkt, maakten de rijders van de geel-zwarte brigade een scherpe indruk.

Na een snelle openingsfase vormden zes renners de vlucht van de dag, maar aan hun samenwerking kwam na vijftig kilometer alweer een einde. Een stevige zijwind zorgde namelijk voor waaiers, waardoor het peloton in twee groepen scheurde. Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Rohan Dennis zaten namens Team Jumbo-Visma in de voorste negentienkoppige groep en slokten de koplopers al gauw op.

De tweede groep gaf op dat moment nog een minuut toe, maar op vijftig kilometer van de aankomst was de samensmelting een feit. Ondanks een nieuwe vluchtpoging van zes rijders leek alles erop uit te wijzen dat een pelotonsprint zou bepalen wie de winnaar van de dag zou worden. Dat gebeurde ook. In de laatste oplopende meters sprintte Michael Matthews uiteindelijk naar de overwinning.

Sam Oomen, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk kwamen in dezelfde tijd als de winnaar over de streep. "Het was een hele pittige dag", zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. "In het midden van de etappe was er een lang stuk met zijwind. Gelukkig waren we goed voorbereid en zaten Steven, Robert en Rohan in de voorste groep. Voor ons was het een perfecte situatie en voor de klassementsrijders die niet mee waren, was het alle hens aan dek."

"Rohan en Robert hebben Sam en Steven in de slotfase goed afgezet. Het was een listige finale en die zijn we heel goed doorgekomen. Al met al was het een goede en bemoedigende start van deze ronde", besloot Zeeman.

Volta Ciclista a Catalunya

Stage 1

Uitslag
Klassement
 / 

Gerelateerde updates