Bouwman achtste in eindklassement Ronde van Luxemburg

Bouwman achtste in eindklassement Ronde van Luxemburg

Sam Oomen is als achtste over de streep gekomen in de laatste etappe van de Ronde van Luxemburg. De Nederlander van Team Jumbo-Visma glipte in de finale mee toen er een breuk ontstond en klom in de straten van de hoofdstad naar een toptienpositie. Koen Bouwman besluit de vijfdaagse ronde op de achtste plaats in het algemeen klassement.

Na een snelle start reed een kopgroep van twaalf renners weg. Steven Kruijswijk deed namens Team Jumbo-Visma een duit in het zakje tijdens de achtervolging, waarna er een felle strijd ontstond op het plaatselijke circuit. Bouwman mengde zich niet in de sprint om de bonificatieseconden en zag Søren Kragh Andersen bij de eerste passage zegevieren. Daardoor verloor de 29-jarige Nederlander een plaatsje in het klassement. Oomen kwam nadien in de voorste groep terecht, maar miste op de slotklim de punch om voor de overwinning te vechten. Tobias Halland Johannessen ging er met de winst vandoor.

"Overall is de afgelopen week goed verlopen."

Maarten Wynants

“We hadden niet verwacht dat de groep van Sam vooruit zou blijven”, vertelt ploegleider Maarten Wynants. “Het leek voor de hand te liggen dat Team UAE het gat dicht zou rijden voor de etappezege. Dat gebeurde niet. Vooraf hadden we wel afgesproken dat we in aanvalsgroepen vertegenwoordigd waren, dus dat deden we goed. De achtste plaats bleek toen het hoogst haalbare voor Sam. Overall is de afgelopen week goed verlopen. Het is jammer dat we geen rit hebben gewonnen, maar in de breedte hebben we een sterke ploeg gezien. Iedereen heeft op zijn eigen manier het maximale eruit gehaald en we staan met Koen mooi in de top tien. Daar moet je achteraf dan tevreden mee zijn.”

Škoda Tour Luxembourg

Stage 5

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Tobias Halland Johannessen
Uno-X Pro Cycling Team 04:07:25
2
Alex Aranburu
Movistar Team +00:00:08
3
Franck Bonnamour
AG2R Citroën Team +00:00:08
8
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:00:08
16
Archie Ryan
Jumbo-Visma +00:00:19
19
Tiesj Benoot
Jumbo-Visma +00:00:22
32
Koen Bouwman
Jumbo-Visma +00:00:22
66
Steven Kruijswijk
Jumbo-Visma +00:05:21

Klassement

Gerelateerde updates